FlyBosnia zapala u dugove: Na letu za Rim jučer manje od 20 putnika

13.12.2019. 09:26 / Izvor: Akta.ba
FlyBosnia zapala u dugove: Na letu za Rim jučer manje od 20 putnika

Na letu za Rim kako saznaje Akta.ba jučer se našlo manje od 20 putnika, što otvara sumnju da bi ova kompanija mogla da propadne, prije nego se uzdigla.

Aviolinija za Rim koju je nedavno uspostavila bh. kompanija FlyBosnia uskoro bi mogla biti ukinuta jer nije rentabilna. Na letu za Rim kako saznaje Akta.ba jučer se našlo manje od 20 putnika, što otvara sumnju da bi ova kompanija mogla da propadne, prije nego se uzdigla.

Jučerašnji putnici su bili zatečeni, jedan od njih se čak oglasio i putem društvenih mreža. Napisao je kako je očekivao više putnika, međutim dočekalo ga je 13, dvije stjuardese, jedan stjuard, pilot i kopilot.

Jednostavnom kalkulacijom može se zaključiti da ova aviolinija neće biti rentabilna, tako da onaj koji donosi odluke i ko bira rute, mišljenje je jednog od putnika trebao bih malo bolje da proračuna zaradu i gubitak i prouči gdje su linije potrebne, a gdje je to samo bacanje novca.

(Foto sa jučerašnjeg leta za Rim)

Inače, u posljednjih nekoliko mjeseci, kako su mediji već pisali FlyBosnia se suočila s brojnim problemima. Uz gomilanje duga prema sarajevskom Aerodromu, aviokompanija je jedan od svoja dva aviona Airbus A319 vratila najmodavcu AerCap i otpustila gotovo polovinu svoje radne snage.

Zvaničan stav kompanije do objave teksta nismo dobili, na telefonske brojeve koji su ostavljeni kao kontakt na svojoj internet i FB stranici niko se ne javlja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti