ESOF otvorio maloprodajno mjesto u Gradskoj tržnici Markale

23.12.2019. 11:44 / Izvor: Akta.ba

Direktor kompanije ESOF, Enver Avdić za Akta.ba je kazao kako će maloprodajno mjesto služiti kao maloprodajni objekat i distributivni centar za Horeca program u Sarajevu.

ESOF, najveći domaći proizvodni centar voća i povrća zvanično je otvorio prvo maloprodajno mjesto u Sarajevu, u Gradskoj tržnici Markale.

Direktor kompanije ESOF, Enver Avdić za Akta.ba je kazao kako će maloprodajno mjesto služiti kao maloprodajni objekat i distributivni centar za Horeca program u Sarajevu.

„Otvaranjem ovog prodajnog mjestu, firma ESOF želi biti bliža svojim kupcima sa svojim prepoznatljivim kvalitetom proizvoda, proizvedenim po svjetskim standardima i prihvatljivijim cijenama“, kazao je Avdić, te naglasio kako bogat asortiman ponude obuhvata proizvode svježeg i zamrznutog programa voća i povrća. Od sezonskog povrća kupci će moći kupiti: karfiol, brokule, salatu, špinat, mladi luk, rotkvicu, papriku, paradajz, tikvicu, krstavac, luk, krompir, mrkvu.

U asortimanu zamrznutog voća i povrća u ponudi ESOF-a na Markalama je: malina, kupina, jagoda, borovnica, višnja, crvena i crna ribiza, paprika rezanac i koca, karfiol, brokupa, carsko povrće, šeri paradajz...

„Svi proizvodi su propisno upakovani, te je moguće kupiti proizvode na komad. Taj model pakovanja već dugo je zastupljen u zemljama Evropske Unije, a donosi zaista velike prednosti i uštede kupcima koji na ovaj način kupuju onoliko koliko im treba“, rekao je Avdić.

Inače, ESOF je u svrhu vlastite proizvodnje voća povrća, investirao u izgradnju Regionalnog centra za proizvodnju voća povrća koji se nalazi u Općini Donji Vakuf. Pored njega imaju još dva proizvodna centra u Bugojnu i Tešnju.

Ponuda proizvoda obuhvata svježi i zamrznuti program više od 40 različitih proizvoda voća i povrća, a proizvodni kapaciteti firme obuhvataju 10,00 ha plasteničke proizvodnje i 100 ha ugovorene kooperantske proizvodnje.

Logistički kapaciteti mogu zadovoljiti više od 500 tona svježeg voća i povrća u jednom momentu i 2.000 tona zamrznutog voća i povrća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti