Ichak Adižes: Rezultati korone će biti gori od same bolesti

06.04.2020. 10:16 / Izvor: Facetv.ba
Ichak Adižes: Rezultati korone će biti gori od same bolesti

Makedonski ekonomski stručnjak i poslovni savjetnik Ichak Adižes javio se u program Face televizije i otkrio šta očekuje nakon prolaska pandemije.

Bojim se za Bosnu i Hercegovinu, ona ima pukotina, kako će ovo izdržati pitanje je, kazao je makedonski ekonomski stručnjak i poslovni savjetnik Ichak Adižes, koji je putem video linka javio u program Face televizije. 

"Sve ovo nas ispituje ko će opstati. Doći će do razdora država, preduzeća i slabih porodica. Preduzeća nemaju prodaju, neamju novca, počet će otpuštati radnike kako bi opstali, to je greška. Nastaje veća pukotina, doći će do socijalnih problema, na ulicama će napadati da uzmu hranu, krenut će ekonomska i politička kriza", istakao je Adižes. 

On smatra da države i privrede šta god da rade, moraju zatvoriti pukotinu. Umjesto otkaza potrebno je tražiti rješenja koja jačaju bratstvo i jedinstvo. 

"Rezultati korone će biti gori od same bolesti. Bojim se za BiH, ona ima pukotina, kako će ovo izdržati pitanje je. U ovoj situaciji male pukotine će postati kao "Grand Canyon", upozorio je Adižes. 

"Treba da budemo zajedno, da izađemo jači od ovoga, da pogledamo ko smo i šta smo. Ljudi su lijeni. Uzdaj se u se i u svoje kljuse. Prestanite da plačete, tražite krivce, kad ne znamo ko je kriv, onda je Bog kriv. Tražite rješenje. Treba da izađemo jači nego što smo ušli u krizu…", neke su od njegovih izjava.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti