Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Termalne kamere za beskontaktno mjerenje temperature stigle u BiH

12.04.2020. 09:45 / Izvor: Akta.ba

Inicijalno testiranje je urađeno u uredu Dahua Technology Bosna i Hercegovina.

Prva tura setova za precizno beskontaktno mjerenje tjelesne temperature uz pomoć Dahua Technology Co., Ltd. termalnih kamera stigla je u Bosnu i Hercegovinu, u rekordnom roku, zahvaljujući najvećem bosanskohercegovačkom Dahua distributeru SYS Company. 

Inicijalno testiranje je urađeno u uredu Dahua Technology Bosna i Hercegovina.

Jučer su rađen prve instalacije opreme, a precizno i sigurno mjerenje tjelesne temperature dobit će zdravstvene ustanove, privredna društva i proizvodne kompanije u svrhu zaštite svojih uposlenika i posjetilaca.

Inače, rješenje Dahua Technology je trenutno najtačnije i najsigurnije rješenje ove vrste na svijetu za beskontaktno mjerenje tjelesne temperature grupe prolaznika na osnovu detekcije lica i preciznog mjerenja temperature u određenoj tački lica.

Za razliku od standardnih termalnih kamera, koje se intenzivno pojavljuju na tržištu i ne rade na principu precizne detekcije lica, što uzrokuje mogućnost greške u mjerenju od ± 1-2°C, kao i podizanje lažnih alarma, predloženo Dahua Technology rješenje koristi „crno tijelo“ (Blackbody – referentne tačke), koje tu grešku smanjuje na ± 0,3°C. Također, predloženo rješenje je mobilno, tako da se može premiještati s lokacije na lokaciju po potrebi. Nadalje ovo rješenje omogućava istovremeno mjerenje tjelesne temperature grupe prolaznika odnosno posjetilaca sa tačno iskazanom tjelesnom temperaturom svakog od njih, bez potrebe da operater prilazi bilo kome od njih dolazeći u kontakt sa potencijalnim prenosiocima virusa i izlažući sebe riziku zaraze.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti