Općina Centar predložila nove lokacije za instalaciju "Zvjezdanin put"

05.08.2020. 15:40 / Izvor: Akta.ba
Općina Centar predložila nove lokacije za instalaciju 'Zvjezdanin put'

Savjet Mjesne zajednice Marijin dvor donio je odluku da se navedene instalacije izmjeste.

Na lokalitetu parka Hastahana na Marijin dvoru (Park prof. dr. Nijaza Durakovića) u toku je izmještanje instalacija "Zvjezdanin put". 

Izmještanje se radi zbog implementacije projekta po Regulacionom planu Gradski centar „Marijin dvor“. Naime, prema usvojenim izmjenama i dopunama navedenog Regulacionog plana na lokalitetu Hastahana je planirana izgradnja podzemne garaže, umjetničkog paviljona, sjedišta Mjesne zajednice „Marijin dvor“, a na 90 posto površine ovog lokaliteta planirano je uređenje najvećeg parka u centru grada.

Savjet Mjesne zajednice „Marijin dvor“ donio je odluku da se navedene instalacije izmjeste, a predložene lokacije od strane Općine za izmještanje su lokalitet u blizini stadiona Koševo i lokalitet u parku na Betaniji.

Savjet se po ovom pitanju nije izjasnio. Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić istakao je da je Općina spremna i za neko drugo adekvatno rješenje na prijedlog građana, saopćeno je iz Press službe Općine Centar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti