Vlada KS pripremila Nacrt akcionog plana na osnovu zaključaka Skupštine

27.08.2020. 14:17 / Izvor: Akta.ba
Vlada KS pripremila Nacrt akcionog plana na osnovu zaključaka Skupštine

Ovaj akcioni plan postaće dio ukupnih aktivnosti i planova Vlade.

Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj hitnoj 55. sjednici razmotrila je zaključke Skupštine KS od 25. augusta ove godine, u kojima su dati prijedlozi za unapređenje zdravstvenog sistema Kantona Sarajevo  u situaciji uzrokovanoj koronavirusom kao i sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID -19, te je utvrdila Nacrt akcionog plana za realizaciju ovih zaključaka.

Zadužen je v.d. ministar zdravstva KS Draško Jeličić da, u saradnji sa Kriznim štabom i Naučnim savjetodavnim tijelom Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom, kao i nadležnim javnim zdravstvenim ustanovama i institucijama, u narednih sedam dana pripremi i dostavi Vladi konačan tekst  Akcionog plana,  sa detaljnim prijedlogom neophodnih mjera i aktivnosti po kojem će se postupiti s ciljem unapređenja stanja u oblasti borbe protiv epidemije koronavirusa.

Ovaj akcioni plan postaće dio ukupnih aktivnosti i planova Vlade koji se već poduzimaju na suzbijanju epidemije koronavirusa, kao i unapređenja zdravstvenog sistema.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti