Banjalučki muzičari traže ukidanje zabrane živih svirki

01.02.2021. 13:38 / Izvor: Mondo
Banjalučki muzičari traže ukidanje zabrane živih svirki

Predstavnici Udruženja estradnih izvođača "Muzička scena" iz Banjaluke uputili su danas molbu za ukidanjem zabrane muzike uživo u ugostiteljskim objektima.

Predstavnici Udruženja estradnih izvođača "Muzička scena" iz Banjaluke uputili su danas molbu predsjedniku Vlade RS, Republičkom štabu za vanredne situacije, Ministarstvu kulture i gradonačelniku Banjaluke za ukidanjem zabrane muzike uživo u ugostiteljskim objektima.

U dopisu banjalučki muzičari navode da nakon više od tri mjeseca, koliko je zabrana na snazi, nije postignut cilj zbog kojeg je uvedena i koji bi opravdao njeno dalje produžavanje.

"Prije svega, nije dovela do sprečavanja širenja virusa korona, čak je neposredno po njenom uvođenju došlo do naglog porasta broja oboljelih i taj trend je trajao prilično dugo, o čemu postoje i zvanični podaci koji su svakodnevno bili objavljivani putem sredstava informisanja. Uprkos tome, građani su nastavili da posjećuju ugostiteljske objekte, slušajući pri tome muziku koja im se emituje na ništa manjoj snazi i ponašajući se ništa manje opušteno nego kad je prisutna muzika uživo.

Na žalost, jedini stavrni rezultat ove mjere je to što je muzičkim izvođačima koji nastupaju u ugostiteljskim objektima nanesen nemjerljiv i nenadoknadiv finansijski gubitak, zbog kojeg su oni i njihove porodice dovedeni na rub egzistencije", navodi se u dopisu.

Zbog svega navedenog, banjalučki muzičari su zamolili da na narednoj sjenici štaba za vanredne situacije ova zabrana bude ukinuta, tj. da se donese mjera kojom bi se muzičkim izvođačima dozvolili nastupi uživo u ugostiteljskim objektima, uz poštovanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera.

"Ukoliko navedena zabrana ipak bude produžena, bićemo prisiljeni da svoje nezadovoljstvo iskažemo u vidu mirnih protesta", navodi se na kraju dopisa.

Republički štab za vanredne situacije održaće danas sjednicu u Banjaluci, najavljenu za 13 časova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti