Usvojen Nacrt ugovora o zakupu stadiona "Asim Ferhatović Hase"

28.04.2021. 08:00 / Izvor: Akta.ba
Usvojen Nacrt ugovora o zakupu stadiona 'Asim Ferhatović Hase'

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na današnjoj sjednici usvojilo Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o zakupu stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na današnjoj sjednici usvojilo Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o zakupu stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Za ovu odluku je glasalo svih 27 prisutnih vijećnika.

Prije navedene odluke Vijeće je usvojilo i Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni odluke Općinskog vijeća od 29. jula 2020. godine o dodjeli na upravljanje i korištenje Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" Fudbalskom klubu Sarajevo putem ugovora o zakupu.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo su zahvalili svim vijećnicima na podršci ovoj, kako su mnogi tokom sjednice kazali, historijskoj odluci za Općinu, ali prije svega FK Sarajevo i sve navijače ovog kluba.

Sabrina Buljubašić, direktorica FK Sarajevo je na kraju sjednice zahvalila načelniku Mandiću i vijećnicima, te dodala da će stadion "Asim Ferhatović Hase" u narednom periodu biti stadion na kojem će se moći igrati najveće evropske utakmice.

Na ovoj sjednici Marijani Podrug Arapović (Narod i pravda) uručeno je uvjerenje o dodjeli mandata u Općinskom vijeću umjesto Harisa Bašića koji je imenovan na poziciju dogradonačelnika Sarajeva, saopćeno je iz Općine Centar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti