Države spremne za subvencioniranje avio linije Sarajevo – Skoplje

15.02.2022. 12:53 / Izvor: Akta.ba
sastanak

Ministar Mitrović razgovarao sa ambasadorom Ebibijem o uspostavljanju avio linije Sarajevo – Skoplje

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije Nj. E. Ekremom Ebibijem. 

Tema sastanka bila je unapređenje zračnog prometa između dviju zemalja, s mogućnošću uspostavljanja avio linije Sarajevo – Skoplje i omogućavanje njene ekonomske održivosti što bi, kako je ocijenjeno, značajno podiglo nivo privredne saradnje i razmjene dviju zemalja. 

Kako je istaknuto, postoji mogućnost da se Bosna i Hercegovina, odnosno Federacija Bosne i Hercegovine uključi u subvencioniranje ove linije, kao i Sjeverna Makedonija sa svoje strane, s obzirom na to da ona ne može biti ekonomski održiva bez državne pomoći.

Ministar Mitrović i ambasador Ebibi su se usaglasili da se sve aktivnosti u vezi sa zračnom linijom između Sarajeva i Skoplja pokrenu što prije i da se započnu pregovori s kompanijom koja bi našla interes za njeno uspostavljanje, čime bi se poboljšala privredna saradnja dviju zemalja, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti