AmCham pokrenuo Leader Roots program koji okuplja buduće lidere

15.04.2022. 08:55 / Izvor: Akta.ba
Leader roots

Leader Roots program okuplja mlade, buduće lidere i stavlja ih u prvi plan poslovnog svijeta.

Američka trgovačka komora u BiH, kao okupljačka moć najistaknutijih kompanija u Bosni i Hercegovini, odlučila je kreirati platformu sa ciljem osnaživanja i razvoja pojedinaca, njihovih organizacija i cjelokupne zajednice - Leader Roots programa.

"Leader Roots program okuplja mlade, buduće lidere i stavlja ih u prvi plan poslovnog svijeta, a prvi sponzor je Authority Partners. Kao kompanija čije temeljne vrijednosti ne izostaju niti u jednom koraku njihovog poslovanja, započet će sa kreiranjem mreže uspješnih, budućih lidera Bosne i Hercegovine", navode iz AmChama.

Leader Roots program prvijenac ima za cilj stvoriti alumni mrežu prosperitetnih menadžera i jakih lidera koji će bosanskohercegovačku ekonomiju voditi naprijed, a AmCham BiH tim u saradnji sa snažnim partnerima će se pobrinuti da odlični rezultati ne izostanu.

"​Kreirali smo višemjesečni program koji će članicama AmCham BiH pružiti šansu da svoje najbolje menadžere, istaknute pojedince sa izraženim osobinama etičnosti, proaktivne zaposlenike i talente, te one za koje smatraju da će biti budući lideri tih organizacija, obuče i dodatno motivišu kroz set modula, lekcija i zadataka", ističu.

Program je kreiran na način da pojedincima pruži maksimalnu vrijednost i priliku da prisustvuju vrhunskim predavanjima od strane poslovnih lidera iz Bosne i Hercegovine, da rade na stvarnim i nešto drugačijim poslovnim izazovima i da u tom radu grade timski duh. Osnovni zadatak programa je da kroz sve aktivnosti mijenja način razmišljanja svakog pojedinca, tako da razmišlja kao leader.

"Vjerujemo da će dugoročno naslijeđe biti jedna izuzetna alumni mreža, ali i prilika da polaznici programa djeluju kao mentori budućim generacijama. Cilj je da jačanjem pojedinaca radimo na izgradnji bolje i prosperitetnije zajednice. Vrhunski lideri se stvaraju kroz iskustvo i konstantnim ličnim usavršavanjem, a ovo je idealna prilika za sticanje novog znanja i vještina na putu do bolje verzije sebe", napominju iz AmCham BiH izražavajući zadovoljstvo jer mogu ponuditi novu vrijednost članicama u godini kada AmCham BiH obilježava 20 godina postojanja u Bosni i Hercegovini.

O prijavi učesnika i datumu početka programa članice AmCham BiH će biti blagovremeno obaviještene.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti