Comtrade System Integration održao još jednu uspješnu Finance Day konferenciju

12.05.2022. 08:16 / Izvor: Akta.ba
finance day

Jedna od vodećih IT kompanija Comtrade System Integration organizovala konferenciju "Finance day".

Na olimpijskoj planini Igman, u ugodnom ambijentu hotela Monti, jučer je održana konferencija "Finance day" organizovana od strane jedne od vodećih IT kompanija Comtrade System Integration. Konferencija je održana u saradnji sa partnerima, Udruženjem banaka Bosne i Hercegovine i Američkom privrednom komorom (AmCham BiH). Medijski partner konferencije bio je Bloomerg Adria.

Konferenciji je prisustvovalo više od stotinu zvanica koje su, između ostalog, imale odličnu priliku upoznati se sa važnošću praćenja finansijskog sektora na putu digitalne tranformacije, te učestvovati i razmjenjivati iskustva u okviru panel diskusije.

finance day

Glavni govornici na pomenutoj panel diskusiji, čiji je moderator bio Vedran Peršić, Country Manager za Bloomberg, bili su Jasmin Mahmuzić (direktor Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine), Berislav Kutle (predsjednik Udruženja Banaka Bosne i Hercegovine), Lidija Žigić (predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo), Amina Durmo – Trlin (članica Uprave Procredit banke d.d. Sarajevo) i Peđa Sarajlić (direktor EY).

Pored panela održane su i prezentacije ispred domaćina konferencije na temu digitalne banke, a govorila je Merima Mahmutović – business development manager za Finance sektor Comtrade System integrator Sarajevo, ispred kompanije ORACLE na temu "Data revolucije CX – a" govorila je Jovana Vidakovic, sales executive South East Europe .

Glavni cilj konferencije je bio upoznavanje prisutnih zvanica sa regionalnim i globalnim tehnološkim trendovima, zahtjevima i izazovima kompanija, te načinom na koji digitalne tehnologije mogu podstaći inovaciju, uspostavljanje efikasnog radnog okruženja i stvaranje novih poslovnih prilika.

finance day

Do pomenutog cilja pokušalo se doći traženjem odgovora na neka konkretna pitanja kao što su: Da li smo spremi za novu eru digitalnog bankarstva?

S obzirom na reakcije zvanica nakon konferencije da se zaključiti da je ista bila i više nego uspješna, te da je sigurno jedan od događaja godine u IT i bankarskom sektoru u našoj zemlji.

Za kraj vrijedi dodati da je Comtrade System Integration kompanija koja uz uspješnu biznis i tehnološku ekspertizu već dugi niz godina klijentima predstavlja pouzdanog partnera na putu ka digitalnoj transformaciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti