Otvoren Društveni centar u Olovu

02.11.2022. 15:03 / Izvor: Akta.ba
Društveni centar

U sklopu JU "Centar za kulturu, sport i informisanje" Olovo, na zadovoljstvo svih građana zvanično je počeo sa radom Društveni centar Općine Olovo.

U sklopu JU "Centar za kulturu, sport i informisanje" Olovo, na zadovoljstvo svih građana zvanično je počeo sa radom Društveni centar Općine Olovo. Centar je otvoren u okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini" kojeg finansira Vlada Švicarske i Švedska, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), uz sufinansiranje Općine Olovo.

Sama ideja osnivanja, odnosno otvaranja ovog centra jeste približiti određene stvari građanima, aktivirati ih, te dati najbolju moguću vezu između donosioca odluka i njih koji žive u ovim mjesnim zajednicama.

"Osim toga, centar će svakao služiti za razmjenu ideja, iskustava, mišljenja kao i svih mogućih projekta, edukacija, radionica koji mogu biti od koristi građanima. Znajući koliko je značajna uloga građana u donošenju odluka Općina Olovo želi da se što više približi svojim građanima i građankama, te bude na raspolaganju svima koji tu žive, da u najvećoj mjeri osluškuje njihove potrebe, prioritete koje će u konačnici sprovesti u djelo, kako bi kvalitet njihovog života bio bolji", saopćeno je.

Društvenim centrom će upravljati JU ”Centar za kulturu, sport i informisanje”, a bit će na usluzi svim građanima, mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama, kao i ostalim neformalnim grupama, organizacijama i institucijama sa područja općine Olovo koji doprinose razvoju grada i promociji ciljeva održivog razvoja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti