Uskoro anketno istraživanje poljoprivrednih gazdinstava

29.11.2022. 12:55 / Izvor: Akta.ba
Anketa

Republički zavod za statistiku će u periodu od 1. do 15 decembra 2022. godine realizovati anketno istraživanje pod nazivom "Godišnje istraživanje polјoprivrednih gazdinstava, 2022".

Republički zavod za statistiku će u periodu od 1. do 15 decembra 2022. godine realizovati anketno istraživanje pod nazivom "Godišnje istraživanje polјoprivrednih gazdinstava, 2022".

Anketom će biti obuhvaćeno oko 6 000 polјoprivrednih gazdinstva, od čega oko 5 500 porodičnih i 500 gazdinstava pravnih lica i preduzetnika lociranih na teritoriji Republike Srpske. Anketiranje porodičnih polјoprivrednih gazdinstava će telefonskim putem sprovesti obučeni i ovlašteni anketari Zavoda.

Ovom statističkom aktivnošću će se, prema definicijama propisanim važećim EU regulativama, metodološkim uputstvima i preporukama Evrostata, prikupiti podaci o korištenom polјoprivrednom zemlјištu, ostvarenoj proizvodnji, zasijanim površinama u jesenjoj sjetvi, površini i cijeni zemlјišta uzetog u zakup, kao i podaci o brojnom stanju stoke i ostvarenoj stočarskoj proizvodnji.

Anketa "Godišnje istraživanje polјoprivrednih gazdinstava, 2022" predstavlјa redovno statističko istraživanje na uzorku koje se provodi u godišnjoj dinamici.

Prikuplјeni podaci o polјoprivrednim gazdinstvima su povjerlјivi i koristiće se isklјučivo u statističke svrhe, a u skladu sa Zakonom o statistici Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 85/03).

"Pozivamo sva polјoprivredna gazdinstva koja su obuhvaćena ovim anketnim istraživanjem, da prihvate saradnju i daju korektne odgovore ovlaštenim anketarima Zavoda i tako doprinesu uspjehu ove ankete.", poručili su iz Zavoda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti