AmCham BiH - Uspješno održana VI sesija Leader Roots programa sa Coca-Cola HBC B-H

12.12.2022. 08:18 / Izvor: Akta.ba

Tema koju su učesnici imali priliku poslušati je "Customer Centricity – Usredotočenost na kupca", sa posebnim osvrtom na identifikaciju potreba kupaca i potrošača.

Šesta sesija pod sponzorstvom kompanije Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, tokom koje su polaznici programa Leader Roots imali priliku slušati gdina Dušana Mitreva, rukovodioca Službe za prodaju Coca-Cole HBC B-H Sarajevo održana je 8. decembra. Ova prezentacija je nastavak tekuće edukacije za mlade, menadžere koju AmCham BiH provodi zajedno sa svojim članicama u Bosni i Hercegovini.

Tema koju su učesnici imali priliku poslušati je "Customer Centricity – Usredotočenost na kupca“, sa posebnim osvrtom na identifikaciju potreba kupaca i potrošača te stvaranje nove vrijednosti kroz kontinuirano poboljšanje i unapređenje inovativnih pristupa. Program, koji je kreiran s namjerom razvoja liderskih potencijala mladih ljudi, kroz svaki masterclass nastoji dati učesnicima osnovu za učenje o gradnji povjerenja između menadžera, partnera, kupaca i svih ostalih internih i eksternih stakeholdera.

“Naša vizija je biti poslovni partner u kategoriji pića za svako doba dana i svaku priliku te razvijati poslovanje kroz saradnju s našim kupcima i ponudu pića koja će u svakom trenutku i svakoj prilici zadovoljiti potrebe potrošača. Stoga je važno kontinuirano ulagati napore u razumijevanja potreba kupaca i potrošača jer su upravo to kategorije, čije stavljanje u fokus pomaže kompaniji da izgradi vezu sa istim i stvara nove vrijednosti”, izjavio je Dušan Mitrev.

Osnivač kompanije Consultor, Enisa Selmanović – Salkić, sa više od 14 godina iskustva u oblasti razvoja radno pravnih odnosa i HR, je govorila o liderstvu timova i tehničkim, interpersonalnim i konceptualnim vještinma i kompetencijama neophodnih za ispravno vođenje timova.

U zaključku šestog masterclassa naglašeno je da je za uspješan biznis i vođenje time važno osluškivati priče onih koji su stub poslovanja, a to su finalni potrošači, te da je od iznimne važnosti prepoznati njihove potrebe čak i kada oni sami nisu svjesni.

Ponosni smo na razvoj sljedećeg kruga mladih lidera koji će na kraju preuzeti najveće kompanije na našem području.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti