Završeno istraživanje

Ko je najpoželjniji poslodavac 2022. godine u BiH?

08.02.2023. 09:31 / Izvor: Akta.ba
Najpoželjniji poslodavac

Završeno je veliko istraživanje "Najpoželjniji poslodavac 2022" koje će nam dati odgovor na pitanje ko su poslodavci za koje su građani Bosne i Hercegovine željeli raditi u 2022. godini.

Završeno je veliko istraživanje "Najpoželjniji poslodavac 2022“ koje će nam dati odgovor na pitanje ko su poslodavci za koje su građani Bosne i Hercegovine željeli raditi u 2022. godini.

Opsežno istraživanje je šesnaestu godinu zaredom sprovela kompanija Kolektiv d.o.o. - MojPosao.ba putem online ankete na portalu MojPosao.ba gdje su građani BiH imali priliku glasati za poslodavce koji po njihovom mišljenju zaslužuju titulu najpoželjnijih.

Građani su i ove godine birali kompanije zbog različitih razloga, visine plate, sigurnosti posla, odnosa prema zaposlenicima, mogućnosti napredovanja u kompaniji i slično, a rezultati istraživanja će se podijeliti sa javnošću na prestižnoj ceremoniji koja nam se bliži.

Naime, na dan 10. februara 2023. godine održat će se svečana ceremonija dodjele priznanja na kojoj će se javnost obavijestiti o poretku kompanija, te nagraditi kompanije koje budu odabrane za "Najpoželjnije poslodavce".

Cilj projekta "Najpoželjniji poslodavac" jeste odati priznanje poslodavcima koji brinu o zaposlenima te nude dobre uslove za rad, razvoj i edukaciju. Na ovaj način se kompanije dodatno motiviraju da unapređuju svoje odnose prema zaposlenicima, a ujedno se unapređuje imidž privatnog sektora kao poslodavca.

Riječ je o projektu koji je od izuzetnog značaja u poslovnom svijetu BiH, te koji na svojoj ceremoniji svake godine okuplja veliki broj gostiju, predstavnike vodećih kompanija, međunarodnih organizacija, kao i predstavnike političke i poslovne zajednice BiH.

Ove godine nominovano je 420 kompanija za koje je glasalo preko 15.000 ispitanika.

Više informacija o projektu i listu najpoželjnijih poslodavaca za 2021. godinu možete pronaći na www.poslodavac.ba.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti