Modernizacija i digitalizacija

Imtec učestvuje u opremanju kino dvorana u FBIH

14.03.2023. 08:52 / Izvor: Akta.ba
Imtec

Kompanija Imtec d.o.o. ponosni je partner projekta modernizacije i digitalizacije kino dvorana u Federaciji BiH.

Kompanija Imtec d.o.o. ponosni je partner projekta modernizacije i digitalizacije kino dvorana u Federaciji BiH.

Fondacija za kinematografiju početkom godine pokrenula je projekat sufinansiranja digitalizacije kino dvorana u lokalnim zajednicama u Federaciji BiH. Ovaj značajni projekat adresira potrebe stanovništva 13 lokalnih zajednica koji će dobiti priliku da u isto vrijeme kad i u velikim centrima Bosne i Hercegovine pogledaju aktuelne filmske naslove domaće i svjetske produkcije.

Početkom marta potpisan je Ugovor o nabavci i instalaciji opreme za modernizaciju i digitalizaciju dvorana između Fondacija za kinematografiju i odabranim partnerima u implementaciji projekta, među kojima je domaća IT kompanija Imtec d.o.o. iz Sarajeva.

"Zadovoljstvo je što imamo priliku biti dio ovakvog projekta. Za korisnike ćemo implementirati kompletan digitalni audio-video sistem za kino dvorane, te obezbjediti potrebnu edukaciju za korištenje. Dugogodišnje partnerstvo sa kompanijom SHARP/NEC te iskustva koja smo stekli na implementaciji njihovih rješenja pomogla su nam da dobijemo povjerenje Fondacije i ovako značajne ugovore.", istakao je Jasmin Popaja, izvršni direktor Imtec – a.

Imtec d.o.o. je lider u u prodaji informatičke opreme u BiH, a u narednom periodu će na raspolaganju staviti svoje kapacitete i idejna informatička rješenja u službi digitalizacije kino dvorana u Bugojnu, Tešnju, Novom Travniku, Kaknju, Ilijašu, Posušju i Cazinu.

Sa ciljem revitalizacije kina kao kulturnih središta, promovisanjem atraktivnosti i raznovrsnosti kulturne ponude u gradovima i opštinama, te bolje dostupnosti i promocije BH i regionalnih filmskih naslova pred domaćom publikom ovaj projekat će osigurati novi nivo kulturne i obrazovne vrijednosti za sve generacije.

Očekivani završetak radova na svim dvoranama je prvi dio ljeta 2023.godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti