VIŠE OD 350 UČESNIKA

Kompanija Imtec je bila sponzor i učesnik 7. naučno-stručne konferencije Inn&Tech

24.01.2024. 16:04 / Izvor: Akta.ba
IMTEC

23. januara 2024. godine održana je 7. naučno-stručna konferencija Inn&Tech u Hotelu Hills u Sarajevu.

23. januara 2024. godine održana je 7. naučno-stručna konferencija Inn&Tech u Hotelu Hills u Sarajevu. Kompanija Imtec d.o.o. je bila jedan od sponzora i učesnik konferencije.  

Cilj Inn&Tech konferencije je razvijanje i podizanje opće svijesti o značaju tehnike, tehnologije, tehničke kulture, inovativnosti, inovatorstva i IT tehnologija za društveni interes, kroz sinergiju obrazovnog, privrednog i naučnog sektora, a sve u cilju konkurentnog i ekonomski stabilnog društva.  

Ova konferencija je okupila više od 350 učesnika, a među njima i predstavnike vlasti, nastavnike i profesore, privrednike, učenike i mlade inovatore. Tema u fokusu ove 7. Inn&Tech konferencije je umjetna inteligencija, njen značaj u procesu obrazovanja, te razumijevanje promjena koje donosi sa sobom. 

imtec

Kompanija Imtec d.o.o. je vodeća IT kompanija u BIH u domenu podrške digitalizacije obrazovanja. Imtec, pored sponzorske podrške Inn&Tech konferenciji, dao je veliki doprinos kroz učešće u panel diskusiji i prezentaciji rješenja za inovativniji i kvalitetniji nastavni proces.  

Tokom prve panel diskusije pod nazivom „Obrazujemo li mlade za ono što ih čeka“ riječ je uzeo i Jasmin Popaja, izvršni direktor Imtec-a. 

"Bitna stvar o kojoj moramo da razmišljamo svi je usmjeravanje djece ka onim zvanjima koje vole i za šta imaju afinitete, jer je sve češći slučaj da se odluče za izbore nametnute od okruženja. Također, moramo mladim dati priliku za razvijanje emotivne inteligencije i socijalnih vještina. Kompanije trebaju da razumiju da smo ušli u eru vrjednovanja znanja, pa svoj fokus trebaju staviti na to da grade sredine u kojima će mladi ljudi moći rasti i napredovati, te gdje će se cijeniti njihove etičke vrijednosti", zaključio je Popaja.

Kompletan članak možete pročitati OVDJE 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti