Organizator Imtec d.o.o. i Exlusive Networks

Održana prezentacija "Sigurnost mrežnog okruženja"

01.06.2023. 15:58 / Izvor: Akta.ba
Imtec

U prostorijama hotela Ibis održana je prezentacija "Sigurnost mrežnog okurženja"

30.5.2023. godine u prostorijama hotela Ibis održana je prezentacija „Sigurnost mrežnog okurženja“  na kojoj se okupio veliki broj predstavnika javne uprave, organizacija i kompanija,  a na kojoj su obrađene teme koje se tiču cyber sigurnosti i rješenja. Organizator i pokrovitelj konferencije bili su Imtec d.o.o. i Exlusive Networks.

Cilj konferencije bio je predstavljanje sigurnosnih i mrežnih rješenja kompanija Fortinet, Aruba i Trend Micro, kao i aktuelizacija cyber sigurnosti u vremenu digitalizacije.

Na samom otvaranju prisutnima se obratio izvršni direktor prodaje Imtec d.o.o., Jasmin Popaja, koji je nakon pozdravnog govora naglasio kako je sigurnost mrežnog okruženja jako bitna za javne uprave i organizacije. „Danas je izuzetno teško zaštititi se ali uz implementaciju sigurnosnih mjera to je i te kako moguće“ istaknuo je Popaja. 

imtec

Također je naglasio zadovoljstvo saradnje sa Fortinetom koja traje već 5 godina, ističući da je Fortinet pravo rješenje kada govorimo o cyber sigurnosti. Pored Fortineta spomenuo je i novitete u Imtec ponudi, a to je Trend micro. 

Jedan od predavača, ispred kompanije Exclusive Network, bio je i Edinom Muharemovićem koji je istakao: „Konferencija koju je organizovao naš partner Imtec d.o.o. Sarajevo u saradnji sa Exclusive Networks-om pokazala je da krajnji korisnici postaju sve svjesniji cyber napada i rizika koje takvi napadi nose. Vjerujem da će u budućnosti rizici od cyber napada postati sve veći ali uz ekspertizu partnera kao što je Imtec, takvi rizici se mogu prevazići na vrijeme. Bila nam je izuzetna čast predstaviti rješenja svjetski poznatih vendora koji korisnicima pružaju zaštitu od cyber napada za kompletan IT ekosistem.''

"Zahvaljujemo se ovom prilikom partneru Imtec d.o.o. Sarajevo, našim vendorima Fortinet, Trend Micro i HPE/Aruba i svim učesnicima konferencije'', zaključio je Muharemović.

SMO

Imtec kao distributer Exlusive Networksa nudi sva rješenja od kompanija Fortinet, Aurba, Micro Trend. Više informacija i detalja samoj prezenataciji možete pronaći na linku OVDJE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti