Kompanija za razvoj ljudskih potencijala

Alphabet Group zvanično stigao u Sarajevo​, otvorena poslovnica

22.03.2023. 12:26 / Izvor: Akta.ba
Alphabet group
OTVORI GALERIJU

Pred skoro stotinu zvanica, sinoć je u Sarajevu svečano otvorena kancelarija Alphabet Group.

Pred skoro stotinu zvanica, sinoć je u Sarajevu svečano otvorena kancelarija Alphabet Group, domaće brzorastuće kompanije za razvoj ljudskih potencijala u Bosni i Hercegovini. Viziju grupacije sa sjedištem u Banjoj Luci i širenje na teritoriju cijele BiH svojim prisustvom podržali su direktori, menadžeri i predstavnici domaćih i regionalnih kompanija.

"Idejom da koristimo domaći potencijal i da -  umjesto što uvozimo  - počnemo izvoziti znanje, ujedinili smo snagu i energiju i dobili ovu lijepu domaću priču. Pod sloganom Vaš potencijal – Naša misija Alphabet Group postaje sve prepoznatljiviji  brend a projekti koje rade nisu ograničeni samo na tržište Bosne i Hercegovine, već se polako u portfoliju pojavljuju i inostrani partneri. Nakon što smo formalno otvorili kancelariju i u Sarajevu, plan je da se pozicioniramo kao vodeća kompanija u Bosni i Hercegovini u našem segmentu. U svemu tome ključna je sinergija profesionalnog pristupa, posvećenosti i zajedničkih vrijednosti, a tu sinergiju smo propoznali u Alisi Lingo koja preuzima ulogu partnera i direktorice kancelarije u Sarajevu", istakao je direktor Alphabet Group Gojko Rodić.

Svojim uslugama, kroz dugogodišnje iskustvo i strast ka ostvarenju cijeva, Alphabet Group putem usluge Head Huntinga podržava klijente u pronalasku onih pravih kandidata. Istovremeno, zahvaljujući ulaganju u digitalizaciju – ubrzava proces regrutacije i selekcije svojim partnerima te im na taj način štedi ključni resurs – vrijeme.

Kako su kazali na sinoćnjem događaju trude se da razumiju suštinski potrebe svojih partnera te da prilagode treninge iz oblasti prodaje, komunikacije i ličnog razvoja potrebama svojih partnera,  čime im pomažu da lakše i brže postižu željene rezultate. 

"Raditi u timu koji ima sličan sistem vrijednosti, a ujedno raditi i za sebe je za mene dobitna kombinacija. Vjerujem da ću svojim dosadašnjim iskustvom iz oblasti upravljanja ljudskim potencijalima, strašću kao Biznis Coachingu i  edukovanja odraslih sa savremenim metodama dati značajan doprinos Alphabet Groupu i našim klijentima. Večeras osjećam veliko zadovoljstvo jer gradimo jednu domaću priču, koristimo naše potencijale i stručnjake koji će djelovati regionalno. Pokreće nas žar da u kolektivima naših partnera osiguramo ljude koji su zadovoljni i angažovani na pozicijama na kojima mogu dati maksimum i iskazati svoj potpuni potencijal. Naša snaga je što smo uspješna priča domaćih profesionalaca", poručila je direktorica Alphabet Group Sarajevo Alisa Lingo, te dodala da je zajednički cilj cijelog projekta i koncepta rada liderstvo na regionalnom tržištu.

Alphabet Group je konsultantska kompanija sa misijom da domaćim i regionalnim kompanijama ponudi kvalitetne programe i treninge iz oblasti liderstva, koučinga, ličnog i profesionalnog razvoja. Pružaju kvalitetnu uslugu kreiranja specifičnih rješenja za potrebe klijenata. 

Njihov portfolio čine vrhunski treninzi iz oblasti liderstva, komunikacija, biznis koučinga i prezentacijskih vještina.

Misija Alphabet Groupa je jačanje domaćeg potencijala i prema reakcijama gostiju dolazi u pravo vrijeme – vrijeme kada je pronalazak pravih ljudi, nihov razvoj i zadržavanje u firmi postao poslovni imperativ.

I.R

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti