ICS Sarajevo postao "Affiliated member"

"European Quality Trade Mark" sada dostupan i u Bosni i Hercegovini

04.04.2023. 08:07 / Izvor: Akta.ba
EQT

Institut za certificiranje sistema d.o.o. Sarajevo, je zvanično postao "Affiliated member" – EOQ (eng. European Organization for Quality), čime su se "otvorila vrata" za dobivanje prestižnog znaka "European Quality Trade Mark" u Bosni i Hercegovini.

Institut za certificiranje sistema d.o.o. Sarajevo, je zvanično postao "Affiliated member" – EOQ (eng. European Organization for Quality), čime su se "otvorila vrata" za dobivanje prestižnog znaka "European Quality Trade Mark" u Bosni i Hercegovini.

S ovim priznanjem, ICS Sarajevo ulazi u novu stvarnost i tako odgovara na zahtjeve goleme EOQ mreže i potrebu da se dodatno pridonese prepoznavanju "Kvalitete proizvedene u Europi".

Naime, EOQ (eng. European Organization for Quality) je skraćeni naziv za Europsku organizaciju za kvalitetu koja je nezavisna i neprofitna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu. Osnovana je 1956. godine s ciljem promicanja i unapređivanja globalne svijesti o smislu, značenju, važnosti i općoj primjenjivosti sistema upravljanja kvalitetom. Prepoznata je u Europskoj uniji i šire kao interdisciplinarna organizacija koja teži učinkovitom unapređenju u području upravljanja kvalitetom, a djeluje kao koordinacijsko tijelo i katalizator svojih punopravnih članica. Ovim priznanjem ICS Sarajevo je osigurao svim svojim klijentima, da s 'Europskim zaštitnim znakom kvalitete - EQTM', mogu ulazi u novu stvarnost i tako pronaći svoje mjesto na sve zahtjevnijem tržištu Europe. 

ICS

Kandidati za "europsku marku kvalitete" najprije se moraju se javiti ICS d.o.o. Sarajevo.

Zahtjevi EQTM odnose se na proizvod (karakteristike kvaliteta) i firmi koje ih proizvode (uspješnost poslovanja), što daje jedinstven pristup i garantuje dugoročno zadovoljstvo kupaca. 

EQTM: trogodišnji certifikat za dokazano najbolje proizvode!

EQTM certifikat pomaže potrošačima da identifikuju europske proizvode s dokazanim izuzetnim kvalitetom koji se stalno razvija. 

"Da bi dobile "europsku marku kvalitete" organizacije moraju ispunjavati sve tražene uslove koji se odnose na poslovanje, na europsko podrijeklo proizvoda, na stečene licence i dozvole za proizvodnju, na certificirani sistem upravljanja kvalitetom, na prisutnost kontinuiranog poboljšanja, na upravljanje okolišem, na osiguranje zdravlja i sigurnosti, na prihode od najmanje tri kupca, na podmirivanje svih finansijskih obveza, na zadovoljstvo kupaca, itd", pojašnjeno je iz Instituta.

EQTM certifikat važi tri godine i dodjeljuje ga Europsko udruženje za kvalitetu (EOQ) sa sjedištem u Briselu – i to samo za proizvode europskog porijekla, proizvedene u skladu s nacionalnim i međunarodnim pravom. Čak i kada su u pitanju sigurnosni zahtjevi za zdravlje i životnu sredinu. 

"Ovo je još jedan od dokaza da certifikati koje izdaje ICS Sarajevo su priznati na tržištu EU, ali i internacionalno", poručuju iz ICS Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti