HRN EN ISO/IEC 17021-1:2015

ICS Sarajevo uspješno završio proces reakreditacije prema ISO 17021-1:2015

28.09.2023. 12:39 / Izvor: Akta.ba
ICS

Institut za certificiranje sistema (ICS) je jedino akreditirano certifikacijsko tijelo u BiH za certifikaciju sistema upravljanja.

Prema definiciji međunarodne norme EN ISO/IEC 17000, "akreditacija" je ocjena treće strane koja se odnosi na tijelo za ocjenu usklađenosti a kojom se daje formalni dokaz njegove kadrovske i tehničke osposobljenosti za obavljanje određenih zadataka ocjene usklađenosti sistema upravljanja.

Institut za certificiranje sistema (ICS) je jedino akreditirano certifikacijsko tijelo u BiH za certifikaciju sistema upravljanja s velikim iskustvom u pružanju širokog spektra certifikacijskih usluga prema međunarodnim standardima kao što su ISO 9001, ISO 14001, ali i certifikacije za standarde kao što su ISO/IEC 27001, ISO 45001, ISO 37001, HACCP 2020 itd,  te čitavog niza edukacijskih programa namijenjenih malim, srednjim i velikim organizacijama.

Članstvom ICS-a u IQNet-u, najvećoj svjetskoj mreži vodećih međunarodnih certifikacijskih tijela, klijentima je omogućeno dobijanje čak dva certifikata za jedan sistem (akreditirani certifikat ICS-a i certifikat IQNeta).

"Svjesni činjenice da se u BiH pojavio veliki broj certifikata sumnjivog porijekla, mahom su to certifikati izdati za standard ISO 9001 a koji dolaze od neprovjerenih predstavništava certifikacijskih tijela, sa suspendiranim ili nepostojećim akreditacijama nekih udaljenih zemalja, ovim potezom se omogućuje vraćanje povjerenje u akreditiranu certifikaciju. Provedenim postupkom reakreditacije ICS omogućuje vraćanje povjerenja u certifikaciju sistema upravljanja te pomaže kompanijama iz BiH i njihovim komitentima da budu sigurni da su njihovi certifikati apsolutno regularni i lako provjerljivi. Kao jedino akreditirano certifikacijsko tijelo u BiH možemo pomoći u stvaranju uzajamnog povjerenja i sigurnosti", objašnjava prof.dr Nedim Čaušević, Direktor ICS Grupacije.

Izborom ICS za svoju certifikacijsku kuću osiguravate svojoj organizaciji certifikate prepoznate u svijetu, te partnerski odnos povjerenja i prepoznatog kvaliteta

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti