Pause.Rewind.Play.

Počeo BiH PMI Forum: 11 renomiranih predavača govorit će o aktuelnim trendovima

11.05.2023. 10:52 / Izvor: Akta.ba
pmi

BiH PMI Forum pod sloganom Pause.Rewind.Play. počeo je jutros u Sarajevu.

BiH PMI Forum pod sloganom Pause.Rewind.Play. počeo je jutros u Sarajevu.  

Treća po redu konferencije o projektnom menadžmentu u organizaciji PMI BiH Chaptera predstavlja odličnu priliku za strateško povezivanje, povećanje prepoznatljivosti i ostvarivanje novih poslovnih prilika.

Šta je vještačka inteligencija i zašto nam je potrebna?Koji su sve zadaci koje obavlja projekt menadžer?Koji AI alati su trenutno dostupni?Šta se može automatizirati postojećim alatima?Koje su implikacije na profesiju projekt menadžera?, samo su neke od tema o kojima će se govoriti. 

Radi se o jedinstvenoj prilici za sve koji već rade ili žele raditi u oblasti projektnog menadžmenta bez obzira na industriju iz koje dolaze.  

Nakon prošlogodišnjeg online formata ovogodišnji učesnici imaju jedinstvenu priliku da uživo tokom dva dana iskoriste za usavršavanje, poslovno unapređenje, strateško ostvarivanje novih kontakata koji se bave ili se namjeravaju baviti projektnim menadžmentom u bilo kojoj industriji. 

Ovogodišnja tema BiH PMI Foruma Hybrid, Al & PM in ‘23 koja prati brzo nadolazeće trendove u okruženjima, gdje se konstantno usvajaju novi koncepti, poslovni modeli i tehnologije. 

Umjetna inteligencija (AI) više nije potisnuta u napredne IT i tehnološke aplikacije, već se počela probijati u tradicionalnija okruženja kako bi poboljšala i/ili zamijenila zadatke koje tradicionalno obavljaju ljudi - uključujući i voditelje projekata. Skoro svaki aspekt projektnog menadžmenta, od planiranja preko procesa do rada s ljudima, bit će i već jeste afektiran ovim trendovima.  

Učesnici konferencije imat će priliku prvog dana konferencije poslušati 11 renomiranih domaćih i inostranih koji će im približiti ove aktuelne trendovi i pomoći im kako da ih na najbolji način primijene u projekt menadžmentu.

vojislav čeklić

Vojislav Čeklić, predsjednik PMI BiH Chapter kazao je u uvodnom obraćanju da će danas pokušati dati odgovore na neka pitanja.

"Kroz zanimljiv program u tri bloka predavanja učesnici će imati priliku i za pitanja. Želim svima da uživaju", kazao je.

Predstavio je ukratko rad udruženja kao profesionalne organizacije koja promoviše razvoj i unapređenje upravljanja projektima u Bosni i Hercegovini kroz edukacije, konferencije i certifikacije. Trenutno na internacionalnom nivou PMI broji oko 600.000 članova raspoređenih u nekoliko svjetskih, regionalnih i gradskih ogranaka.

PMI BiH Chapter je ogranak PMI® u Bosni i Hercegovini i postoji već devet godina (od 2011. godine u statusu tzv. “Potential Chapter”, a zadnje tri godine u punom Chapter statusu) i broji 85 članova.

Prvog dana konferencije govorit će istaknuti članovi PMI BiH Chaptera, kao i voditelji projekata sa zavidnim iskustvom iz inostranstva: Kotecki PrzemyslawJasna PlehoElvir ĆeskoAndreas MadjariRadmila KecmanNenad Marjanović i Dragan Mijić.  Na kraju prvog dana imat ćemo priliku poslušati i kako izgleda putovanje jedne fondacije koja je izabrala malo drugačiji put ka velikom cilju. Uspješnu priču Bosnia & Herzegovina Futures Foundation predstavit će nam Haris Arnautović, član upravnog odbora Fondacije.

Drugi dan konferencije je “radni” dan i rezervisan za tri radionice. Borko Kikić, NLP i PCM trener, će nas kroz radionicu Izgradnja produktivnih timova provesti kroz iskustva iz Googla i savjete za bolju komunikaciju kroz primjenu Process Communication Modela i ključnih elemenata u hibridnom radu. Milan Šmigić će nas voditi kroz radionicu Kako napraviti pozitivnu promjenu orijentisanu ka budućnosti u vašoj organizaciji?. Radni dan konferencije zatvara se sa radionicom 7 poslovnih lekcija iz igranja društvenih igara koji vodi Kotecki Przemyslaw.  

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti