UČESTVUJTE U ANKETI

U toku je najveće istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima u BiH

05.12.2023. 10:01 / Izvor: Akta.ba
najpoželjniji poslodavac

zaberite poslodavca koji po vašem mišljenju nudi najbolje uslove za rad i razvoj zaposlenih i učestvujte u stvaranju pozitivne atmosfere na tržištu rada.

U toku je najveće istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima u BiH. Izaberite poslodavca koji po vašem mišljenju nudi najbolje uslove za rad i razvoj zaposlenih i učestvujte u stvaranju pozitivne atmosfere na tržištu rada u našoj zemlji.

Organizator Kolektiv d.o.o./MojPosao.ba – vodeći portal za zapošljavanje u BiH, već sedamnaestu godinu zaredom organizuju najveće istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima na području Bosne i Hercegovine. Svečanoj ceremoniji proglašenja najpoželjnijih poslodavaca prethodi dvomjesečno online istraživanje, tokom kojeg svi posjetitelji portala www.mojposao.ba imaju priliku da glasaju za kompanije koje su po njihovom mišljenju najpoželjniji poslodavci u BiH. 

Brzim glasanjem do vrijedne nagrade

U online anketi mogu učestvovati svi putem portala MojPosao.ba, a učesnike istraživanja očekuje i vrijedna nagrada. Istraživanje je otvoreno do 26. decembra 2023.

Priznanje za poslodavce koji nude najbolje uslove za rad

Istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima u BiH pruža jedinstvenu priliku da se oda priznanje onim poslodavcima koji nude najbolje uslove za rad kao i priliku za razvoj i edukaciju zaposlenika. Cilj ovog projekta jeste da se kompanije dodatno motiviraju da nastave s dobrim praksama, te da kontinuirano rade na poboljšanju svojih odnosa prema zaposlenicima, vodeći se samo jednim – sretan radnik, uspješna kompanija. Istovremeno, istraživanje nastoji unaprijediti i imidž privatnog sektora kao poslodavca, te podstaknuti nova zapošljavanja u privatnom sektoru. 

Snažan brend poslodavca privlači dobre radnike

Jedan od glavnih izazova s kojim se kompanije u BiH susreću je pronalazak i zadržavanje  kompetentnih i talentovanih zaposlenika. Brojna istraživanja pokazuju da jak brend poslodavca može značajno olakšati proces pronalaženja novih zaposlenika, te smanjiti troškove novih zapošljavanja za polovinu, kao i broj otkaza od strane zaposlenih. Izgradnja brenda poslodavca traži konstantno ulaganje, ali je zato snažan brend poslodavca po mišljenju većine stručnjaka za regrutaciju, presudan faktor u zapošljavanju vrhunskih talenata. S tim se slažu i poslotražioci, jer više od polovine njih kažu da je brend poslodavca jedan od ključnih razloga zbog kojih se odlučuju prihvatiti ili odbiti ponudu za posao.  

Priznanje „Najpoželjniji poslodavac“ omogućuje kompaniji da se pozicionira u svijesti poslotražioca kao mjesto na kojem bi željeli raditi i napredovati, te doprinosi jačanju atraktivosti kompanije i vrijednosti njenog brenda gledano iz ugla javnosti i njenih budućih zaposlenika. Postojećim zaposlenicima ovo priznanje daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u Bosni i Hercegovini, što doprinosi njihovom opštem zadovoljstvu, povećanoj produktivnosti i motivaciji na radnom mjestu. 

Cjelokupan poredak najpoželjnijih poslodavaca za 2022. godinu po sektorima možete pronaći na www.poslodavac.ba

Da li se vaša kompanija ove godine našla na listi najpoželjnijih poslodavaca?

Učestvujte u ANKETI i saznajte!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti