Počeli razgovori po šestom pregledu Stand-by aranžmana

20.02.2014. 08:17 / Izvor: SRNA
Počeli razgovori po šestom pregledu Stand-by aranžmana

​Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda počela je razgovore sa predstavnicima Ministarstva finansija Republike Srpske u okviru šestog pregleda koji proizilazi iz obaveza preuzetih Stand -by aranžmanom sa ovom finansijskom institucijom.

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda  počela je razgovore sa predstavnicima Ministarstva finansija Republike Srpske u okviru šestog pregleda koji proizilazi iz obaveza preuzetih Stand -by aranžmanom sa ovom finansijskom institucijom.

Predstavnici Ministarstva finansija Srpske prezentovali su delegaciji MMF-a mjere Ekonomske politike i upoznali ih o situaciji u oblasti finansija, sa posebnim naglaskom na predstojeće aktivnosti na donošenju seta zakona koji bi trebalo da doprinesu većoj stopi privrednog rasta u ovoj godini, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Završni razgovori delegacije MMF-a, predvođene šefom Misije za BiH Ronom van Rodenom i rezidentnim predstavnikom u BiH Rubenom Atojanom, sa Ministarstvom finansija Republike Srpske planirani su za petak, 21. februar.

Međunarodni monetarni fond sklopio je 2012. godine Stand-by aranžman sa BiH pod uslovima definisanim u Pismu namjere, koje se usaglašava dodatnim konsultacijama koje proizilaze iz svakog pregleda. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti