Ugovor o izmirenju duga između Elektroprivrede i Aluminija stupio na snagu

02.10.2014. 14:36 / Izvor: eKapija.ba
Ugovor o izmirenju duga između Elektroprivrede i Aluminija stupio na snagu

Otpis potraživanja odvijat će se prema popisu i izvršenoj kategorizaciji kupaca električne energije koju će napraviti nadležne službe i tijela općina/gradova/županija vezano za stanje stambenih objekata u smislu sanacije.

Nadzorni odbor JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar dao je pisanu ovlast na Ugovor o izmirenju dospjelog duga između Javnoga poduzeća "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar i poduzeća "Aluminij" d.d. Mostar čime je ovaj ugovor stupio na snagu budući da su prethodno svoje pisane ovlasti dali Vlada Federacije BiH i Nadzorni odbor Aluminija d.d. Mostar.

Tijekom sjednice članovi Nadzornoga odbora prihvatili su i Inicijativu Uprave za otpis potraživanja po osnovi utrošene električne energije kupcima na poplavljenim područjima za svibanj i lipanj 2014., te donijeli Odluku o jedinstvenom postupanju u odnosima s kupcima električne energije nakon proglašenja stanja prirodne nepogode u svibnju 2014. godine.

"Prema usvojenoj inicijativi Elektroprivreda HZHB otpisat će dugovanja svim svojim kupcima iz kategorije kućanstva s poplavljenih područja, a prema kategorizaciji kupaca razvrstanih u dvije osnovne skupine ovisno o mogućnosti sanacije njihovih stambenih objekata, i to: za kupce čije je stambene objekte moguće sanirati - otpis će se vršiti za razdoblje od posljednjega redovitog očitanja 30.4.2014 do 30.6.2014. godine, te za kupce čije stambene objekte nije moguće sanirati - otpis dugovanja bit će izvršen do trenutka prekida opskrbe električnom energijom uzrokovana poplavama", navodi se u priopćenju iz Elektroprivrede HZ HB.

Također dug će se otpisati i svim ostalim kategorijama kupaca koji su radi zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na ugroženome području stavili na raspolaganje svoje objekte u razdoblju od posljednjega redovitog očitanja od 30.4.2014. do 30.6.2014. godine.

Otpis potraživanja odvijat će se prema popisu i izvršenoj kategorizaciji kupaca električne energije koju će napraviti nadležne službe i tijela općina/gradova/županija vezano za stanje stambenih objekata u smislu sanacije.

Financijska vrijednost za otpis prema evidenciji utroška električne energije za navedene kategorije kupaca iznosi oko 500 000 KM.

Nadzorni odbor Elektroprivrede HZ HB prihvatio je i Izvješće o izvanrednome popisu sredstava i izvora sredstava koje je napravila Uprava poduzeća sa stanjem na dan 30.6.2014.godine (popis je obavljen izvanredno, zbog nastalih poplava), te je dao pisanu suglasnost za otpis tražbina sa stanjem navedenoga dana.

Ukupna vrijednost materijalnih sredstava, opreme, rezervnih dijelova i dr. na području Posavske županije, Srednjobosanske županije i Zeničko-dobojske županije, na kojima ovo poduzeće obavlja djelatnosti, iznosi oko 480 000,00 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti