Tuzla dobila status grada

03.10.2014. 08:37 / Izvor: eKapija.ba
Tuzla dobila status grada

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Tuzla povodom obilježavanja 2. oktobra, Dana oslobođenja Tuzle, gradonačelnik Jasmin Imamović građanima Tuzle saopći zvanično da je Tuzla, objavljivanjem u Službenom listu FBiH, dobila status grada.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Tuzla povodom obilježavanja 2. oktobra, Dana oslobođenja Tuzle, gradonačelnik Jasmin Imamović građanima Tuzle saopći zvanično da je Tuzla, objavljivanjem u „Službenom listu FBiH“, dobila status grada.

"Od konca jula sa nestrpljenjem očekujemo objavljivanje Zakona o izdvajanju dijela od termoelektrana i Zakon o gradu Tuzli. I jutros (op.a. četvrtak) na Dan Tuzle, na ovaj veliki praznik vidim objavljen je i stupio je na snagu Zakon o gradu Tuzli. Draga Tuzlo, sretan ti 2. oktobar voljeni grade moj", kazao je Imamović u svom jučerašnjem izlaganju.

Prisutnima su se pored gradonačelnika Tuzle obratili i predsjedavajući Gradskog vijeća Jozo Nišandžić, predsjednik Skupštine Slađan Ilić, te zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović kao i premijer Federacije Nermin Nikšić. Oni su istakli da Tuzla dobija jasne oblike jednog modernog evropskog grada.

Foto.www.tuzla.danas.info

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti