Vlada FBiH dala saglasnost za razrješenje direktora Eroneta Stipe Prlića

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada FBiH dala saglasnost za razrješenje direktora Eroneta Stipe Prlića

Federalna vlada dala je prethodnu saglasnost Nadzornom odboru HT d.d. Mostar za donošenje odluke o razrješenju predsjednika Uprave - direktora u HT d.d. Mostar Stipe Prlića.

12.01.2015. 13:08 / Izvor: eKapija.ba

Federalna vlada dala je prethodnu saglasnost Nadzornom odboru HT d.d. Mostar za donošenje odluke o razrješenju predsjednika Uprave - direktora u HT d.d. Mostar Stipe Prlića kojem 27. januara 2015. godine ističe mandat te za donošenje odluke o razriješenju Slavena Grbavca, vršioca dužnosti člana uprave - izvršnog direktora za pokretnu mrežu, zbog isteka mandata.

Istovremeno, data je prethodna saglasnost za donošenje odluke o imenovanju Stipe Prlića za vršioca dužnosti predsjednika Uprave i Slavena Grbavca za izvršnog direktora za pokretnu mrežu na period do šest mjeseci.

Nadzorni odbor HT d.d. Mostar je obavezan da u periodu do najviše šest mjeseci od dana stupanja na snagu ove odluke provede konkursnu proceduru izbora i imenovanja predsjednika i člana Uprave u HT d.d. Mostar.

Vlada FBiH je prihvatila prijedlog Upravnog odbora Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH i donijela Rješenje kojim je za direktora ovog fonda, na mandatni period od četiri godine, imenovala Jasmina Jaganjca.

Vlada je donijela Rješenje kojim je u Komisiju za usklađivanje odredbi Nacrta zakona o zaštiti okoliša sa odredbama propisa iz oblasti zaštite voda i prostornog uređenja imenovala, na period od 60 dana, Mladena Rudeža (predsjednik), Mehmeda Ceru, Rasima Tiru, Hazimu Hadžović i Silviju Kovačević-Stefanjuk (članovi).

Zadak Komisije je da uskladi odredbe Nacrta zakona o zaštiti okoliša sa odredbama propisa koji se primjenjuju u radu Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti