Otvoren generalni bh. sajam ZEPS i sajam metala ZEPS – Intermetal

06.10.2015. 12:14 / Izvor: Akta.ba
Otvoren generalni bh. sajam ZEPS i sajam metala ZEPS – Intermetal
OTVORI GALERIJU

Rusmir Hrvić , direktor kompanije Klas danas je u Zenici ozvaničio početak 22. generalnog bh. sajma ZEPS i 12. ZEPS international međunarodnog sajma metala.

Rusmir Hrvić , direktor kompanije Klas danas je u Zenici ozvaničio početak 22. generalnog bh. sajma  ZEPS i 12. ZEPS international međunarodnog sajma metala na kojem će u narednih pet dana svoje proizvode predstaviti oko 500 izlagača iz 25  država.

"Obradovan sam što mi je pripala čast da otvorim ovogodišnji Sajam", kazao je Hrvić naglašavajući kako dolazi iz kompanije koja ujedinjuje tri sektora i to hrana, tekstil i trgovina.

"U AS diviziji proizvodi se 1000 različitih proizvoda i zapošljava oko 3000 radnika sa stalnom tendencijom rasta. Izvozimo u 27 zemalja, a bosanske maline smo uspjeli izvesti u Japan. Izvozimo i naša odijela, pite, hurmašice....", dodao je Hrvić, naglašavajući kako privatna preduzeća trebaju stvarati novu vrijednost, moraju poslovati pozitivno i ostvarivati profit.

"ZEPS je najbolja prilika da se predstavimo, upoznamo i da odmjerimo svoja dostignuća u odnosu na druge kompanije u zemlji i regiji", kazao je Hrvić, te naglasio kako je vrlo važno da svi podržimo koncept kupujmo domaće, jer kupovinom i korištenjem domaćih proizvoda imamo svi veću šansu za uspjeh.

Premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić kazao je kako je ova Vlada pokazala da je na strani privrede.

"Ovaj Sajam ima vrlo značajnu ulogu u privrednom mozaiku. On je specifičan i jedan je od najzanimljivijih iako je najmlađi čvrsto se nalazi na prvom mjestu u BiH, a iza toga je puno praznog prostora do narednog sajma", kazao je Novalić.

Premijer ZDK Miralem Galijašević kazao je kako su se Grad Zenica i Zeničko-dobojski kanton potvrdili kao sredina u kojima su privredni potencijali, kao i prirodni resursi u potpunosti usmjereni na jačanje privrednog sektora.

"Vlada ZDK već godinama čini napore da stvori što povoljniji ambijent za razvoj poduzetništva što potvrđuje prisustvo kompanija kao što su: Arcelor Mittal, Natron Hayat, Prevent, Cementara Kakanj, Mann+ Hummel, Grupacija Hifa, Grupacija AS, Madi, Alma Ras... ZDK sa najvećim potencijalom učestvuje u kupnom izvozu FBiH, što čini najbolju pokrivenost izvoza uvozom", kazao je Galijašević. Dodao je kako ga raduje što danas na Sajmu vidi veliki broj domaćih izlagača koji se bave proizvodnom djelatnošću.

Bruno Bojić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH kazao je kako su zahvaljujući ovom Sajmu zaključeni mnogobrojni ugovori, proširila su se poznanstva i prijateljstva.

"Privreda BiH ostvaruje pozitivan trend pokrivenosti izvozom uprkos problemima", naglasio je Bojić.

I poslovni portal Akta.ba jedan je od izlagača na ovogodišnjem, 22. Generalnom bh. sajmu ZEPS i 12. međunarodnom sajmu metala ZEPS Intermetal koji će biti održan od 6. do 10. oktobra na sajmištu Kamberovića polja u Zenici.

E. Ko.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti