Ubrzati proces pristupanja BiH u WTO

27.10.2015. 07:30 / Izvor: SRNA
Ubrzati proces pristupanja BiH u WTO

Azevedo je naglasio potrebu ubrzanja procesa pristupanja Bosne i Hercegovine, te izrazio spremnost da pomogne na preostalim aktivnostima.

Šefica Stalne misije Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima u Ženevi ambasadorica Lucija Ljubić razgovarala je 26. oktobra 2015. godine u Ženevi sa generalnim direktorom Svjetske trgovinske organizacije (WTO) Robertom Azevedom.

Ambasadorica Ljubić je generalnog direktora Azeveda upoznala sa statusom pregovora o pristupanju Bosne i Hercegovine Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, te izazovima sa kojima se naša zemlja suočava na putu ka članstvu u ovoj veoma važnoj organizaciji, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Govoreći o preostalim bilateralnim pregovorima ambasadorica Ljubić je izrazila očekivanje većeg razumijevanja za stavove Bosne i Hercegovine, kao i očekivanje podrške WTO-a što skorijem okončanju procesa.

Generalni direktor Azevedo je naglasio potrebu ubrzanja procesa pristupanja Bosne i Hercegovine, te izrazio spremnost da pomogne na preostalim aktivnostima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti