Grant sredstva za osam preduzeća iz prehrambene industrije

12.01.2016. 08:28 / Izvor: Akta.ba
Grant sredstva za osam preduzeća iz prehrambene industrije

U Bijeljini će danas biti predstavljene informacije o osam kompanija koje su dobile grant sredstva u okviru projekta "Regija bezbjedne hrane" koji realizuje Područna privredna komora Bijeljina.

U Bijeljini će danas biti predstavljene informacije o osam kompanija koje su dobile grant sredstva u okviru projekta "Regija bezbjedne hrane" koji realizuje Područna privredna komora Bijeljina uz finansijsku podršku USAID/Sida Projekta unapređenja lokalnog razvoja /GOLD/.

Svrha granta je podrška preduzećima iz prehrambene industrije sa područja regije Bijeljine da bi ispunili zahtjeve sertifikacije o bezbjednosti hrane kao jednom od osnovnih preduslova za izvoz prehrambenih proizvoda, saopćeno je iz USAID-a.

Sredstva granta biće korištena za pripremu preduzeća za proces sertifikacije/resertifikacije i pokrivanje troškova sertifikacije.

Na predstavljanju ovog granta biće saopćeno i više informacija o produženju roka javnog poziva.

Glavni cilj USAID/Sida Projekta GOLD snažna je podrška lokalnim zajednicama na ekonomskom razvoju, privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mjesta.

U proteklom periodu ovaj projekat je putem programa razvoja radne snage, certifikacije, podržao otvaranje 1.780 direktnih radnih mjesta, od kojih se 62 odsto odnosi na žene.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti