Putarina za novoizgrađenu dionicu autoputa od 4 do 20 KM

04.11.2016. 08:37 / Izvor: SRNA
Putarina za novoizgrađenu dionicu autoputa od 4 do 20 KM

Putarina će se plaćati na naplatnim mjestima Johovac i Prnjavor.

Putarina za novoizgrađenu dionicu auto-puta "9. januar" Doboj-Prnjavor u dužini od 36,6 kilometara iznosiće od četiri do 20 KM, odlučila je danas Vlada Republike Srpske.

Putarina će se plaćati na naplatnim mjestima Johovac i Prnjavor.

Putarina za prvu klasu vozila kao što su motocikli, tricikli, četvorocikli, putnički automobili, te laka komercijalna vozila iznosiće četiri KM, a za drugu klasu, odnosno putnička vozila sa prikolicom ili karavane, laka komercijalna vozila sa prikolicom ili karavanom osam KM.

Za treću klasu vozila putarina će iznositi 12 KM. Ovo se odnosi na autobuse bez prikolice sa dvije ili tri osovine, autobuse sa dvije osovine i prikolicom sa jednom osovinom, kamione kod kojih visina prelazi 1,3 metra preko prednje osovine, kamione sa prikolicom ili bez prikolice sa ukupno dvije ili tri osovine, motorizovane karavane kod kojih je visina na prednjoj osovini veća od 1,3 metra i kamione sa prikolicom ili karavanom sa ukupno tri osovine.

Putarina za četvrtu klasu vozila iznosiće 20 KM, i to za kamione sa prikolicom ili bez prikolice sa ukupno četiri ili više osovina, autobuse sa dvoosovinskom prikolicom sa ukupno četiri ili više osovina i kamione sa dvoosovinskom prikolicom ili karavanom sa ukupno četiri ili više osovina, saopšteno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose sa javnošću.

Vlada je danas propisala i mogućnost da Javno preduzeće "Auto-putevi Republike Srpske" u opravdanim slučajevima odobri popust na cijenu putarine u skladu sa postojećom praksom u okruženju i zemljama EU.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti