Bojana Vasiljević, PepsiCo: Zaposleni su najveći potencijal naše kompanije

10.11.2017. 12:41 / Izvor: Sponzorisani članak
Bojana Vasiljević, PepsiCo: Zaposleni su najveći potencijal naše kompanije

Bojana Vasiljević je učesnicima DRIVE konferencije predstavila iskustvo i prakse u kompaniji MARBO -  PepsiCo za Zapadni Balkan. podijelila je iskustva o talent menadžmentu i razvoju zaposlenika.

Jučer je u Sarajevu završena jednodnevna konferencija o liderstvu i talent menadžmentu DRIVE 2017.

Bojana Vasiljević HR Lead for West Balkans, Hu & SEE Franchise u kompaniji Marbo, koja posluje u okviru multinacionalne kompanije PepsiCo, predstavila je kako kompanija koja je jedan od lidera na tržištu gradi svoju kompetitivnu prednost na platformi razvoja talenata i upravljanja  ljudima. Za naš portal dijeli svoje iskustvo i prenosi nam važne poruke.

Šta biste naveli kao Vaš najveći poslovni izazov do sada? 

- Svakodnevno se susrećem sa različitim poslovnim izazovima, što čini moj posao zanimljivim i dinamičnim. Svaki izazov predstavlja priliku za novi uspjeh, učenje i primjenu stečenih znanja.

Prema Vašem mišljenju, šta je to što u najvećoj mjeri motivira zaposlene? 

- Smatram da ne postoji "one size fit all" način motivacije zaposlenih. Neophodno je prepoznati i izdvojiti grupe zaposlenih sa različitim potrebama i težnjama u karijeri, ličnom razvoju i aspiracijama, i dizajnirati programe koji za cilj imaju motivisanje prema specifičnosti potrebe ciljne grupe. Zaposleni su kao potrošači, potrebno je shvatiti šta žele, čemu teže kako bi ih što bolje razumjeli i pripremili strategije kojima možemo da utičemo na njihovu motivaciju, posvećenost, lični razvoj, razvijanje liderskih i profesionalnih sposobnosti. 

Da li su ljudski resursi i upravljanje njima, ključna poluga razvoja kompanije, ili je to nešto drugo? 

- Zaposleni predstavljaju najveći i najvažniji potencijal naše kompanije. Kompanija PepsiCo prepoznata je kao jedan od najboljih poslodavaca u Srbiji i Bosni i Hercegovini, što potvrđuje i osvajanje prestižnih priznanja Top Employer Europe treću godinu za redom, ali i priznanje za jednog od Najpoželjnijih poslodavaca u FMCG industiji u BiH 2017. godine. Kroz brojne programe, nastojimo da pružimo najviše standarde kada su u pitanju uslovi i okruženje za rad zaposlenih. Svi naši programi za zaposlene su potvrda posvećenosti naše kompanije njegovanju talenata – jednom od ciljeva postavljenih kroz platformu "Poslovanje sa svrhom" kompanije PepsiCo Inc. 

Šta biste istaknuli kao najvažniju prednost Vaše kompanije kada je u pitanju odnos prema zaposlenima, jedna karakteristika koja vas izdvaja od ostalih poslodavaca?

- Kompanija PepsiCo omogućava svim svojim zaposlenima da pokažu svoje sposobnosti i primijene stečena znanja i to je uvijek primjećeno i prepoznato na pravi način. Fokusiramo se da svakom od naših zaposlenih omogućimo odgovarajuće razvojne programe i pružimo iskustvo gdje mogu da stiču inovativna znanja i vještine, istovremeno se trudimo da kolegama omogućimo inspirativno radno okruženje. Mi kreiramo mogućnosti, ohrabrujemo naše zaposlene da posegnu za znanjem, ličnim razvojem i mogućnostima za napredovanje u karijeri. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti