Održana promocija knjige "Ekonergijska paradigma" osnivača CETEOR-a

13.02.2018. 14:22 / Izvor: Akta.ba

Održana promocija knjige "Ekonergijska paradigma"

U sarajevskom ateljeu Figure, 12.02.2018. godine je održana promocija knjige "Ekonergijska paradigma" - prva knjiga, autora prof.dr. Aleksandra Kneževića. Promocija je izazvala veliko interesovanjei sala ateljea je bila ispunjena. Promociji knjige su se odazvali brojni prijatelji i poznanici, kao i brojni stručnjaci koji godinama prate rad prof. Kneževića.

Knjiga "Ekonergijska paradigma" prikazuje značajne događaje u gradovima BH i regiji pružajući znanja o menadžmentu kvaliteta zraka za proteklih 50 godina. U knjizi je dato više  priloga vezano za korištenje energije u Sarajevu u periodu 1992-1995, kao i razvoju stručnih aktivnosti. Kroz knjigu se navode stručni osvrti akademika i publicista kao što su akademik prof.dr. Kemal Hanjalić, prof.dr. Tarik Kupusović, publicist Nijaz Abadžać i mnogi drugi.

Izdavač knjige je Regionalni centar za edukaciju i informisanje iz održivog razvoja za Jugoistočnu Evropu (REIC).

Moderator promocije knjige Ekonergijska paradigme bila je Jasmina Čomić, direktorica konsaltinga u firmi CETEOR, koju je prof. Knežević osnovao 1992. godine.

O značaju djela prof. Kneževića govorili su prof.dr. Tarik Kupusović i prof.dr. Viktor Simončić. Dotakli su se različitih aspekata koji su važni u procesima upravljanja kvalitetom zraka kao i mnogim drugim temama vezanim za održivi razvoj BiH.

Na kraju promocije prisutnima se obratio i autor knjige prof. dr. Aleksandar Knežević koji je istakao da u svojoj knjizi pokušava kroz poruke i anegdote dati ljudima bližu sliku šta je ustvari potrebno raditi i na koji način se spustiti u stvarnost.

Nastoji knjigu predstaviti i protumačiti kao životnu inspiraciju i nadahnuće za lično usavršavanje, ali i za doprinos društvu općenito.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti