Konica Minolta do sredine ove godine otvara novi Showroom u Sarajevu

24.04.2018. 11:39 / Izvor: Akta.ba
Konica Minolta do sredine ove godine otvara novi Showroom u Sarajevu
OTVORI GALERIJU

Izložbeni prostor će se nalaziti pored glavnog Merkatora u ulici Ložionička, gdje će izložiti nove industrijske mašine.

Konica Minolta kao vodeći pružatelj proizvoda zasnovanih na slikovnim informacijama, na PDF sajmu su predstavili najnoviji entry level u produkcijskom koloru štampe, to je Accurio Press C3070.

"To je uređaj koji u minuti radi 71 color A4 stranicu i 81 crno-bijelu stranicu. Ovaj uređaj podržava formate papira od A6 do A3+, a ima dodatnu ladicu formata 330 mm x 762 mm, što ga čini top modelom u ovoj klasi uređaja", rekao je za Akta.ba Edin Smajović, Technical Support Manager u Konica Minolti BiH.

Pored toga, ovaj uređaj omogućava ispise u banner formatu 330 x 1300mm i ovo može raditi kroz automatski  duplex, što trenutno nema niko na tržištu osim Konica Minolte.

"Podržava medije do 350 gr/m² uz ravni prolaz kroz mašinu, tako da debeli papiri mogu da prolaze bez savijanja. Dakle, mogućnost zaglavljivanja papira i kvarenja slike smanjena je na mimimun. Uređaj ima dvije ladice i to u osnovnoj konfiguraciji i bypass ladicu. Cijena mu je jako povoljna u odnosu na konkurentske firme u osnovnoj verziji", dodao je Smajović.

Pored toga, ima automatski uvlakač papira za orginale koji može skenirati 240 i/min, odnosno to je dual automatic scan feeder koji odjednom skenira obje strane lista. Ima finišer koji podržava booklet funkcionalnost što znači može da savija papir i da ga klema po sredini kako bi se dobila booklet brošura bez da se isprintani materijali moraju slati na dodstnu obradu.

"Ciljani korisnici su mali digitalni print studiji jer za velike štamparije idu veći uređaji. Također, koristan je i za start-up firme koje kreću sa svojim poslom. Cijena je veoma pristupačna i u osnovnoj je konfiguraciji mašina sa poklopcem, bypass-om i izlaznom policom košta 25 hiljada plus PDV što je trenutno najjeftinije na tržištu", objasnio je Smajović.

Smajović ističe da je ova vrsta uređaja vrlo tražena na tržištu, a uređaj je izašao u februaru. Preteča ovog uređaja je bio AccurioPrint C2060, a o tome koliko je tražen na bh. tržištu govori činjenica da su prodate 22 nove mašine prošle godine.

 

 

"Konica Minolta do sredine ove godine otvara novi Showroom, koji će se nalaziti pored glavnog Merkatora u ulici Ložionička, gdje ćemo izložiti nove industrijske mašine. Imamo mašine sa label printom, imamo mašine koje rade automatsku štampu folije, a bit će u ponudi doradna mašina koja automatski siječe i odvaja reslo od naljepnica i bit će naravno i ovaj novi uređaj Accurio Press C3070, te uređaj bizhub PRESS C1085 koji je  najjači iz klase color uređaja", kazao je Smajović.

Kada su u pitanju planovi u segmentu zapošljavanja, ističu da je već zaposlena nova kolegica koja je DIS operator i koja će raditi na industrijskim mašinama za pripremu štampe i prezentacije štamparijama i korisnicima, te ljudima koji planiraju tako nešto kupiti.

"Naš trend stalno raste i ne stoji na istoj ljestvici, a to je omogućeno stalnim novitetima od Konice Minolte kao proizvođača. U planu je i prodaja opreme za video nadzor sa softverima", dodao je Smajović.

Konica Minolta ima predstavništvo u Sloveniji, Srbiji, BiH i Hrvatskoj, a kada je u pitanju poslovanje Konice Minolte u drugim zemljama, te u regiji, ističe da BiH i Srbija imaju jedan problem u odnosu na Hrvatsku i Sloveniju, a iz razloga što nismo u EU.

"Kupci u Hrvatskoj i Sloveniji mogu koristiti fondove koje finansira EU i time im je automatski lakše doći do uređaja ovog tipa, nego firmama u BiH, mada mi uopšte ne zaostajemo u prodaji za tim zemljama iako je naš GDP definitivno lošiji nego u zemljama EU. Dobro se mi borimo ovdje", poručio je Smajović.

Budući da su svoje proizvode izlagali na PDF forumu, Smajović je istakao da oni koji su im prilazili su 70 posto ljudi koji imaju već uređaje Konice Minolte, ali je svakako bilo i novih klijenata koji će u skorije postati njihovi klijenti.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti