Konica Minolta prezentirala patent infracrvene štampe

13.09.2013. 10:44 / Izvor: eKapija.ba

Na sajmu Info 2013. u Skenderiji firma Konica Minolta se predstavila uređajima iz produkcijske serije i sa uređajem C office 36, na kojem je prezentirala patent infracrvene štampe.

Kompanija Konica Minolta je vodeći provajder ispisnih rješenja, koji nudi proizvode, usluge i rješenja bitna za sva digitalna ispisna područja. Poseban naglasak je stavljen na upravljanje dokumentima i poslovna rješenja u uredu i u proizvodnom okruženju, posebno na području ispisa u boji, kao i sistemskih dodataka.

Na sajmu Info 2013. u Skenderiji predstavili su se sa najnovijim printerima i sa uređajem C office 36, na kojem su prezentirali patent infracrvene štampe. Patent je napravljen u Zagrebu na Elektrotehničkom fakultetu.

„Praktično ćemo dobiti sliku u slici, prva je ono što štampate , ali ispod nje dobijamo potpis, koji je nevidljiv golim okom i koji se kreira u tom driveru. To je dobro za zaštitu dokumenata jer se ne može falsifikovati“, kaže u razgovoru za eKapija.ba Edin Smajović, menadžer tehničke podrške u firmi Konica Minolta.

Pored toga predstavili su i dvije vrste printera, koji su najnoviji iz njihove produkcijske serije. Jedna od tih mašina radi 60 kolora u minuti, te 75 crnih u minuti. Namijenjena je za manje štamparije, a rješava probleme osipa štampe. Ona je tu da pokrije manje tiraže.

No ono čime se najviše bavi firma Konika Minolta je optimizacija ispisnih sistema, u bankama, insitucijama i velikim firmama.

„Ti projekti se odnose na firme koje imaju više ispisnih mjesta. Svaka osoba u firmi pored sebe ima printer na stolu, a to su ogromni troškovi. Mi analiziramo trenutnu ispisnu situaciju u firmi, odredimo koliko je košta štampanje, onda damo prijedlog rješenja gdje centraliziramo ispisna mjesta. Znači nema više printera po stolovima, nego jedan glavni uređaj na hodniku. Time rješavamo probleme velikih ispisnih sistema i velikih troškova“, tvrdi Smajović.

Pored hardweskog djela imaju i softwerski dio, kojem je svrha kontrola hardware-a, odnosno kontrola broja ispisa unutar firmi. 

„To je naročito značajno u bankama, institucijama, trgovinskim centrima. To znači da ja znam kad ste, što ste, koliko i gdje ste printali. Maltene i šta ste printali. Taj software već nekoliko godina uspješno prodajemo, Također imamo softwere koji se bave čitanjem skeniranih dokumenata i njihovim indeksiranjem“, ističe on.

Inače, Konica Minolta nudi sveobuhvatan portfelj osnovnih usluga i rješenja u svim područjima ispisnih sistema.

A.Š.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti