Alen Avdić vratio se iz Holandije i pokrenuo firmu koja se bavi online prodajom

13.07.2018. 10:49 / Izvor: Avaz.ba
Alen Avdić vratio se iz Holandije i pokrenuo firmu koja se bavi online prodajom

"Movida" je jedna od kompanija koja je dobila podršku USAID "Diaspora Invest" što joj je otvorilo mogućnost za nova zapošljavanja.

Alen Avdić je nakon pet godina u sektoru investicionog bankarstva u Holandiji, a zatim i rada za kompanije koje se bave online prodajom na evropskom tržištu, odlučio da je vrijeme da pokrene vlastiti posao. Prateći trendove na tržištu, vraća se u Bosnu i Hercegovinu i pokreće kompaniju "Movida", koja se bavi online prodajom odjeće i obuće.

"Globalno online tržište raste 10% do 20% godišnje, bosanskohercegovačko tržište znantno više. Kada su u pitanju proizvodi, sve zavisi od sezone, imate u jednom trenutku samo ide obuća, drugi dan košulje. Da bi ste uspjeli, morate znati procijeniti stalne promjene na tržištu, te biti spremni da odgovorite na nove zahtjeve kupaca. Samo tako možete pratiti tempo i biti prepoznati kao sigurn prodavač od povjerenja", govori nam Alen.

Avdić pojašnjava da transport i distribucija prate razvoj online tržišta, isporuka se realizuje u roku od jedan do tri radna dana. "Tržište toliko brzo raste, da svi u 'lancu vrijednosti' mogu da zarade dobro, samo trebamo učiti, razvijati lojalnost i saradnju, kako bi se napravio uspjeh", poručuje Alen.

"Movida" je jedna od kompanija koja je dobila podršku USAID "Diaspora Invest" što joj je otvorilo mogućnost za nova zapošljavanja, povezivanje sa fabrikama i drugim kompanijama. Dobili su podršku i u nabavci opreme. "Moj savjet za dijasporu je da se dođu ako imaju ideje, pronađu biznis kontakte. Mnogo sam naučio ovdje i vidi se da se posao radi na drugačiji način. Ipak, vrijedi pokušati. Online prodaja je budućnost", zaključuje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti