Nagrada za najbolju HR praksu pripala ASA Osiguranju

28.09.2018. 15:15 / Izvor: Akta.ba
Nagrada za najbolju HR praksu pripala ASA Osiguranju

Projekat koji je proglašen najboljim je projekat ASA Osiguranja “ASA Osiguranje academy“.

Na jučer održanoj Drive Conference 2018, u sklopu takmičarskog dijela pet kompanija je predstavilo svoje projekte koji su obilježili njihovo poslovanje kada je riječ o upravljanju ljudskim potencijalima.

"Najbolje HR prakse" priznanje je predanom i planskom radu kompanija i organizacija, timovima i pojedincima koji su izvrsni u upravljanju ljudskim potencijalima. Riječ je o projektima koje su kompanije implementirale u svom poslovanju te na taj način povećale kvalitet rada svojih radnika i poslovne rezultate kompanije. Projekat koji je proglašen najboljim je projekat ASA Osiguranja “ASA Osiguranje academy“. Radi se o online aplikaciji kojoj je glavna svrha edukacija zaposlenika Društva.

ASA Osiguranje academy se sastoji iz dva dijela. Prvi dio je onboarding program, odnosno, dio koji služi upoznavanju novih zaposlenika sa ključnim zaposlenicima Društva i informacijama o Društvu, a drugi dio je stručni dio platforme gdje su sadržane sve edukacije vezano za proizvode društva, ali i soft skills edukacije.

"ASA Osiguranje i zaposleni našeg društva uvijek se trude da u svom segmentu poslovanja budu proaktivni i da inovativnošću i vrijednim radom kreiraju nove vrijednosti za kompaniju. Odličan je osjećaj kada se taj trud prepozna od strane struke i nagradi, kao što je to danas bio slučaj", rekao je gospodin Zlatan Deljkić, HR menadžer ASA Osiguranja, koji je, u ime ASA Osiguranja, preuzeo nagradu.

"Hvala organizatorima Posao.ba i kompaniji Kolektiv na nominaciji i dodijeljenoj nagradi a mi ćemo ovo iskoristit kao podstrek za daljnji razvoj Društva i sličnih projekata", istakao je gospodin Deljkić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti