ComTrade Group u Hjustonu primio veliko priznanje Microsofta

16.07.2008. 11:09 / Izvor: eKapija.ba
ComTrade Group u Hjustonu primio veliko priznanje Microsofta

ComTrade Group i njena članica CT Computers izabrani su 9. jula u Hjustonu (Houston, Texas, USA) za najboljeg Microsoft partnera kao najbolji proizvođač računara u 2008.godini za region Centralne i Istočne Evrope. Pred 10 hiljada najvećih partnera Microsoft korporacije iz cijelog svijeta, nagrada za ComTrade Group je uručena u Hjustonu, u okviru ovogodišnje Microsoft World Partner konferencije, što je dostignuće koje izuzetno mali broj Microsoftovih najkredibilnijih partnera u svijetu ikada postigne.

Na globalnoj mapi Microsofta, region Centralne i Istočne Evrope jeste region sa najsnažnijom stopom rasta, tako da je dobijanje ovakvog priznanja potvrda pozitivne globalne reputacije ComTrade Group, kao pouzdanog i kredibilnog partnera najvećih svijetskih IT korporacija, navodi se u saopćenju.

Ova najveća partnerska nagrada, globalnog IT lidera Microsofta dodjeljuje se jednom godišnje na svjetskom nivou u okviru takmičenja za Microsoft Partner Program Award, a ComTrade je dobio priznanje u kategoriji OEM Hardware System Builder.

Ova izuzetna nagrada dodijeljena je za nominovani rad pod nazivom „Right PC for You“ ( Pravi PC za Vas), koji je pažljivo ispitan i nagrađen od strane vrhunskih IT stručnjaka, što je još jedan dokaz da je ideja ComTrade Group o pravljenju brand-name računara koji sadrži Microsoft softver bila pun pogodak.

Priznanje za najboljeg Microsoft partnera u Centralnoj i Istočnoj Evropi je uručeno predstavniku ComTrade Group, generalnom direktoru CT Computers Bogdanu Nikitoviću i menadžeru proizvodnje ComTrade Computers Danijeli Trkulji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti