Vijesti

Dodatne pogodnosti za dobijanje i korištenje kreditne kartice Standard MasterCard "Nove Banke" a.d. Banja Luka

18.04.2008. 16:28 / Izvor: eKapija.ba

"Nova banka" a.d. Banjaluka je svim svojim sadašnjim i budućim klijentima ponudila višestruko poboljšane uslove za dobijanje i korištenje kreditne kartice Standard MasterCard i time u svoju ponudu uvrstila jednu od najpovoljnijih usluga u oblasti kartičarstva na bh. tržištu.

Osim osnovnih karakteristika kreditne kartice Standard MasterCard, Nova banka nudi dodatne pogodnosti za korištenje ove kartice: besplatnu upisninu, osiguranje korisnika kartice, konverziju platnih transakcija u bilo kojoj stranoj valuti bez naknade, najmanju proviziju za podizanje gotovine (u širokoj mreži bankomata), odloženo plaćanje do 50 dana bez kamate, usluga trajnog naloga i SMS usluga - Obavještenje o minimalno zahtijevanoj uplati, saopćila je ova banka.

Kreditna kartica Standard MasterCard se koristi za plaćanje roba i usluga ili podizanje gotovine u zemlji i inostranstvu do visine odobrenog limita (kredita) koji banka na osnovu kreditne sposobnosti odobrava korisniku. Svojim klijentima, Nova banka pruža mogućnost jednostavne procedure odobravanja ovog kredita, bez žiranata, u maksimalnom iznosu do 10.000 KM.

Osnovna snaga kreditne kartice ogleda se, kako je saopćeno, u fleksibilnom raspolaganju sredstvima prilagođeno potrebama, planovima, redovnim i neplaniranim troškovima korisnika. Iznos potrošen u toku mjeseca ne otplaćuje se odmah već u mjesečnim ratama (minimalno zahtijevana uplata) u visini od 5 odsto iskorištenih sredstava. Ta sredstva su korisniku ponovo na raspologanju, te se zbog ove osobine kreditna kartica Standard MasterCard često naziva i revolving kreditna kartica (engl. revolving – onaj koji se okreće, obrće).

Kreditna kartica Standard MasterCard je najpraktičniji i najjednostavniji način dobijanja kredita manjeg iznosa koji vam je na raspolaganju 24 dnevno, navodi se u saopćenju.

Sve informacije o kreditnoj kartici Standard MasterCard ili drugim uslugama Nove banke, možete dobiti pozivom na besplatni info telefon 0800 50011 Kontakt centra "Nove banke" ili ih potražiti na web strani "Nove banke" www.novabanka.com

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti