Dva drvna klastera iz BiH na zagrebačkom sajmu Ambienta

12.10.2019. 11:07 / Izvor: Fena
Dva drvna klastera iz BiH na zagrebačkom sajmu Ambienta

Na Ambienti se do 13. oktobra predstavlja 461 izlagač iz 28 zemalja.

Na Zagrebačkom velesajmu gdje je otvorena „Ambienta“, međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, prvi put zajedno izlažu članice klastera „Namještaj i drvo BiH“ i „Drvni klaster Hercegovina“, uz podršku Privredne komore Federacije BiH.

"Članice klastera su male kompanije kojima je na ovaj način data prilika da se predstave na ovom sajmu, na 170 m2 površine. Utisci ostalih izlagača i posjetitelja na sajmu su izuzetno pozitivni s obzirom na to da je naš namještaj izuzetnog kvaliteta. Osim predstavljanja svojih proizvoda naši proizvođači će na ovaj način imati priliku da upoznaju nove kupce i ostvare poslovne kontakte", rečeno je Feni iz PKFBiH.

Na Ambienti se do 13. oktobra predstavlja 461 izlagač iz 28 zemalja. To je poslovni događaj od iznimnog značaja za drvnu industriju i dizajn enterijera, a ove godine bilježi rast u izlagačkom i stručnom, popratnom segmentu. Prema statističkim podacima, izvoz namještaja iz BiH u osam mjeseci ove godine iznosio je gotovo 371 milion KM, što je više u odnosu na isti period lani kada je ostvaren izvoz od 367 miliona KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti