Ećo-Company i Željezara Ilijaš primjer pozitivnog poslovanja u KS

28.09.2017. 15:20 / Izvor: Akta.ba
Ećo-Company i Željezara Ilijaš primjer pozitivnog poslovanja u KS
OTVORI GALERIJU

Kanton Sarajevo bilježi pomake kada je u pitanju poslovni ambijent i to je vidljivo svakog dana.

Kanton Sarajevo bilježi pomake kada je u pitanju poslovni ambijent i to je vidljivo svakog dana, kazao je Suad Ećo, direktor i vlasnik kompanije Ećo-Company tokom posjete predstavnika Privredne komore Kantona Sarajevo, Ministarstva privrede i privrednika ovoj kompaniji.

Kazao  je kako je danas lakše poslovati u odnosu na 15 godina ranije kada je nastajala njegova kompanija.

"Ove godine bilježimo petnaest godina našeg uspješnog rada, te za sve ove godine bilježimo rast. Naša kompanija sve ove godine u kontinuitetu razvija i postiže značajne rezultate kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu. Konstantno bilježimo rast potražnje za našim proizvodima, te ove godine je proširena proizvodnja i trenutno se vrši nabavka novih mašina i dodatno upošljavanje novih radnika, kako bi mogli odgovoriti na sve veću potražnju naših klijenata", kazao je Ećo, te dodao kako svi njihovi proizvodi imaju visoku dodatnu vrijednost, te su prepoznati kao proizvodi visoke kvalitete.

"Uspjeli smo razviti kvalitetan dizajn kroz proizvodnju sa savremenim tehnologijama, te je tržištu ponuđen proizvod visoke klase. Pozdravljamo ove aktivnosti i poslovne konferencije koje provodi Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i Privredne komore Kantona Sarajevo i ovo su mogućnosti da se na najbolji mogući način prezentira cjelokupna privreda Kantona Sarajevo i projekti koji bi bili zanimljivi na domaćem, ali i na inostranom tržištu", rekao je generalni direktor Suad Ećo u svom obraćanju mnogobrojnim gostima.

Predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Muamer Mahmutović kazao je kako na ovaj način Privredna Komora KS želi da se uveže sa privrednicima,  kako bi otkrili zajedničke probleme i radili zajedno na njihovom rješavanju.

Nakon posjet firmi Ećo-Company, navedena delegacija je obišla i Željezaru Ilijaš.

Tokom posjete ovoj kompaniji generalni direktor Amel Ćatić ispričao je jednu pozitivnu priču, koja je počela prije nekoliko godina, privatizacijom ove kompanije od strane Preventa.

Danas ova kompanija bilježi konstantan rast. Izvoz iz ove fabrike u zemlje EU je čak 95 posto.

"Ovdje u Ilijašu u kratkom roku je urađen jedan moderan i funkcionalan pogon. Već sada možemo reći da bilježimo uspješnu godinu poslovanja gdje smo stabilizirali fabriku i primili 80 mladih ljudi", kazao je Ćatić, te naglasio kako investicije u Željezaru još nisu stale, te će biti nastavljene i u narednom periodu.

Posjete ovim kompanijama upriličene su u okviru Međunarodne poslovne konferencije Kantona Sarajevo 2017 koju je organizovala Privredna komora Kantona Sarajevo i Ministarstvo privrede KS.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti