Energoinvest planira otvoriti fabriku za proizvodnju prekidača?

13.05.2014. 13:29 / Izvor: nap.ba
Energoinvest planira otvoriti fabriku za proizvodnju prekidača?

Predstavnici "Energoinvesta" potpisali su tokom jučerašnje posjete delegacije BiH Turskoj sa firmom "Temsan" memorandum koji bi do kraja godine trebao rezultirati otvaranjem fabrike za izradu elektroprekidača na sarajevskom Stupu.

Predstavnici "Energoinvesta" potpisali su tokom jučerašnje posjete delegacije BiH Turskoj sa firmom "Temsan" memorandum koji bi do kraja godine trebao rezultirati otvaranjem fabrike za izradu elektroprekidača na sarajevskom Stupu, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Kako je za Patriu potvrdio direktor "Energoinvesta" Enes Čengić, tokom jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima „Temsana“ dogovoreno je da se u narenih četiri do pet mjeseci izradi studija koja će potvrditi isplativost investiranja u fabriku ovog tipa.

No, kaže Čengić, on je već unaprijed siguran da se radi o dobrom projektu koji bi trebao osigurati oko 65 direktnih novih radnih mjesta ali i angažovati između 100 i 150 radnika koji bi kao vanjski saradnici radili za potrebe ove fabrike.

"Mi smo već ranije radili studiju koja je pokazala da postoji opravdanost za otvaranje jedne ovakve fabrike u Sarajevu. Međutim, predstavnici „Temsana“  tražili su da se izradi još jedna studija isplativosti, nakon čega ćemo pregovarati i o konkretnim koracima za otvaranje ove fabrike", rekao je Čengić za Patriu.

Ukoliko se realizuje, cijeli projekt koštat će oko 12 miliona eura.

"Energoinvest  već ima pogone, tehnologiju i stručnjake koji bi radili u ovoj fabrici, tako da bi turski partner trebao uložiti još oko 6 miliona eura kako bi fabrika počela raditi nesmetano", objasnio je Čengić, piše Patria.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti