Eurovez i Europut će raditi na označavanju naseljenih mjesta u Općini Žepče

16.12.2019. 15:24 / Izvor: Akta.ba
Eurovez i Europut će raditi na označavanju naseljenih mjesta u Općini Žepče

Potpisani ugovori o fizičkom označavanju naseljenih mjesta u Općini Žepče u sklopu projekta izrade Adresnog registra.

Načelnik Općine Žepče Mato Zovko potpisao je danas ugovore o fizičkom označavanju naseljenih mjesta s poduzećem "Eurovez" d.o.o. Tešanj, koga zastupa direktor Mirsad Ljevaković i poduzećem "Europut" d.o.o. Maglaj, koga zastupa direktor Salko Hajdić.

Ploče za fizičko označavanje naseljenih mjesta će izraditi poduzeće "Eurovez" d.o.o. Tešanj, temeljem Ugovora o zajedničkom financiranju poslova uspostave adresnog registra na područje općine Žepče, kojeg su sklopili Općina Žepče i Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Vrijednost izrade ploča je 60.836,49 KM. Iznos od 25.000,00 KM dobavljaču će isplatiti Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, a Općina Žepče će isplatiti preostali iznos od 35.836,49 KM.

Postavljanje izrađenih ploča će izvesti poduzeće "Europut" d.o.o. Maglaj. Prema potpisanom ugovoru postavljanje ploča podrazumijeva: postavljanje ploča s kućnim brojevima na pročelje objekta, postavljanje ploča s nazivom naseljenog mjesta, postavljanje ploča s precrtanim nazivom naseljenog mjesta i postavljanje ploča s intervalima kućnih brojeva. Iznos ugovorenih radova za postavljanja ploča iznosi 34.983,00 KM, a sredstva su osigurana iz Proračuna Općine Žepče za 2019. godinu.

Općina Žepče u suradnji s Federalnom upravom za geodetske i imovinsko- pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine radi na projektu uspostave adresnog registra u Federaciji Bosne i Hercegovine. Putem Službe za graditeljstvo i prostorno uređenje Općine Žepče, projekt se implementira u dogovorenim fazama, prema postavljenim rokovima. U prvoj fazi izrade adresnog registra, identificirani su svi stambeni i poslovni objekti, sve ulice i naseljena mjesta na području cijele općine. Sve adrese su kompletne i sadrže naziv ulice i kućni broj.

U prvoj fazi uspostave adresnog registra u općini Žepče urađena je detaljna analiza naseljenih mjesta, ulica i trgova, njihovih naziva i grafički prikazi, te je urađeno snimanje postojećih adresa i mogućnosti njihovog iskorištenja. Kako je i predviđeno, u 2019. godini je raspisan natječaj, te su izabrana  poduzeća koji će raditi pločice i postavljati na svaku stambenu jedinicu, s kojima je danas i potpisan ugovor.

Uspostavom Adresnog registra i po završetku radova predviđenih današnjim potpisanim ugovorima, svaki objekt u općini Žepče će dobiti svoj broj s točnom adresom, što će doprinijeti boljem funkcioniranju lokalne i šire društvene zajednice u svim segmentima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti