Vijesti

FDI Magazine svrstao Hercegovinu među top 10 regija u promociji stranih ulaganja

20.02.2010. 09:48 / Izvor: eKapija.ba

Specijalizirani časopis za izravna strana ulaganja - FDI Magazine, koji je 2001. godine pokrenula Financial times grupa, svrstao je regiju Hercegovina u top 10 južnih europskih regija u kategoriji strategije promocije stranih ulaganja u sklopu natječaja za Europski grad i regiju budućnosti za 2010/11 godinu.

Tako se Hercegovina našla u društvu s poznatim europskim regijama kao što su Ciudad de Madrid i Catalonia u Španjolskoj, Piemont u Italiji te Međimurje u Hrvatskoj.

Naime, FDI magazine svake godine objavljuje natječaj za izbor europskog grada i regije budućnosti u kontekstu privlačenja stranih ulaganja.

U 2009. godini na natječaj se prijavilo 233 grada i 142 regije. Regionalna agencija za razvoj (REDAH) prijavila je regiju Hercegovina kao perspektivnu za ulaganja i prezentirala je sve mogućnosti i instrumente koji su na raspolaganju zainteresiranim ulagačima u Hercegovinu, što su stručnjaci koji su šest mjeseci radili na selektiranju i rangiranju gradova i regija prepoznali i nagradili, stoji u priopćenju iz REDAH-a.

Ovo je samo dokaz da se i u teškim gospodarskim vremenima i u iznimno složenim političkim prilikama, kao što su u Bosni i Hercegovini, može napraviti iskorak s kvalitetnim projektima i kvalitetnim pristupom. Pokazalo se da je uloga REDAH-a, kao regionalne razvojne agencije za Hercegovinu, od iznimne važnosti u mobilizaciji kako domaćih tako i stranih resursa, te u promociji regije.

Jedna je od ključnih aktivnosti REDAH-a izgrađivati i promovirati povoljnije poslovno okruženje, te u tom smislu promovirati i Hercegovinu kao perspektivnu regiju.

Tako je REDAH razvio i različite instrumente radi razvoja poduzetništva i stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja u Hercegovini, kao što je Regionalni Info Centar (www.ric.redah.ba).

Instrumenti kao što je Regionalni info centar na najsuvremeniji način otvaraju Hercegovinu prema svijetu i omogućuju zainteresiranim ulagačima brz i olakšan pristup informacijama o svim mogućnostima kako iz svake pojedinačno općine tako i iz cijele Hercegovine, navodi se u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti