FK Sarajevo i Prevent CEE uspostavili saradnju

27.07.2018. 09:53 / Izvor: Akta.ba
FK Sarajevo i Prevent CEE uspostavili saradnju

Fudbalski klub Sarajevo i kompanija Prevent CEE uspostavili su saradnju uoči nastupa FK Sarajevo u Evropa ligi.

Fudbalski klub Sarajevo i kompanija Prevent CEE uspostavili su saradnju uoči nastupa FK Sarajevo u Evropa ligi.

Prvi tim FK Sarajevo dobio je podršku od Prevent grupacije u vidu najmodernijih i najkvalitetnijih odijela koji će nogometaši prvog tima koristiti prilikom putovanja na utakmice, saopćeno je iz ovog kluba.

"Drago mi je da ova saradnja započela upravo pred odlazak u Italiju koja važi za zemlju mode. FK Sarajevo je dobio zaista kvalitetnog partnera i u pripremi je nekoliko projekata koje želimo raditi sa kompanijom Prevent. Po uzoru na evropske standarde i velike timove, željeli smo da uniformišemo naš tim, da povežemo domaći brend sa našim kolektivom, te da širimo našu Bordo porodicu sa jakim partnerima što kompanija Prevent svakako jeste. Zahvaljujem se u ime FK Sarajevo na povjerenju koje ćemo u narednom periodu sigurno opravdati", kazala je Anela Potura, direktorica marketinga FK Sarajevo.

Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini je članica globalne kompanije koja upošljava preko 14.000 uposlenika na 36 lokacija u svijetu. Danas Prevent djeluje na 15 lokacija u BiH i zapošljava 6.500 uposlenika.

Podatak koji potvrđuje Preventov moto "tamo gdje poduzetnički entuzijazam susreće profesionalnost u izradi" govori da se Preventove presvlake nalaze u 15% automobila u Evropi.

Pored automobilske industrije Prevent je sve više prisutan u segmentu metala, modne konfekcije, namještaja, zaštitne opreme, obuće i nautike.

"Podrška obrazovanju, sportu i kulturi neizostavni si dio naše poslovne filozofije i vizije kreiranja stabilnog i prosperitetnog društva. FK Sarajevo primjer je kluba koji pored postizanja dobrih rezultata mnogo pažnje posvećuje i izgradnji mladih sportskih nada što nam je bio dodatni motiv da uspostavimo ovu saradnju. Konkretno, radi se o dva načina podrške, a to je kroz naš segment modne konfekcije i domaćeg brenda Dresscode, te kroz drugi segment- izradu sjedišta za stručni štab i igrače na stadionu. Vjerujem da će ova saradnja biti uspješno nastavljena,  a ekipi FK Sarajevo želim mnogo sreće u dvomeču protiv Atalante, sa željom da svi skupa 2. augusta na stadionu Koševo proslavimo prolazak u 3. pretkolo", kazala je Aida Salkić, Menadžerica korporativnih komunikacija Asa Prevent Grupacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti