Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Gradonačelnica rekla NE korupciji: Sarajevo pristupa registrima Ureda za borbu protiv korupcije KS

15.04.2021. 12:05 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić jučer je sa šefom Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Erduanom Kafedžićem potpisala Sporazum o suradnji na aktivnostima na prevenciji i borbi protiv korupcije, koji je Grad Sarajevo ranije odbijao potpisati.

Rekla sam NE korupciji u Gradskoj upravi! Obećala sam punu transparentnost i nultu stopu tolerancije na korupciju", kazala je gradonačelnica.

Ovom odlukom Grad Sarajevo će pristupiti: Odluci o Registru zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo,  Odluci o Registru imenovanih lica u Kantonu Sarajevo i Odluci o Registru podataka o javnim nabavkama koje provode institucije čiji je osnivač Kanton Sarajevo. 

Ovim će se uspostaviti Registar zaposlenih u organu uprave Gradu Sarajevu, Registar imenovanih u organu uprave Gradu Sarajevu i Registar podataka o javnim nabavkama koje provodi organ uprave Grad Sarajevo, a u cilju povećavanja transparentnosti rada organa uprave Grada Sarajeva.

Sporazum će stupiti na snagu kada ga potvrdi Gradsko vijeće Grada Sarajeva. 

"Zahvaljujem Erduanu Kafedžiću i Eriku Larsonu ispred ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom KS na saradnji, učiniti ću sve što mogu da osiguram punu transparentnost u radu Gradske uprave u skladu sa evropskim standardima", poručila je Karić.
 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti