Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Hager instalirao prvi punjač za električna vozila u Tuzlanskom kantonu

U saradnji sa kompanijom Nipex, isporučen je, pušten u rad i zvanično testiran prvi dvostruki punjač za električna vozila XEV653 C.

17.01.2018. 07:32 / Izvor: Akta.ba

Kompanija Hager je novu poslovnu godinu počela instaliranjem prvog Hager punjača za električna vozila u Tuzlanskom kantonu.

U saradnji sa kompanijom Nipex, isporučen je, pušten u rad i zvanično testiran prvi dvostruki punjač za električna vozila XEV653 C. Punjač je testiran na vozilu e-Golf.

"Punjači za električna vozila su odavno postala standard u Evropi, ali polako se probijaju i na naše tržište. Hager d.o.o je i ovim projektom dokazao da je jedan od lidera na našem tržištu u domenu elektroinstalacione opreme", rekao je za Akta.ba menadžer prodaje Hager d.o.o. Samid Ahmatović.

Hager d.o.o. je podružnica njemačke internacionalne kompanije Hager Grupa i do sada je uspješno instalirao i testirao nekoliko punjača za električna vozila u BiH i ima čvrstu namjeru da svojom ponudom punjača obogati domaće tržište.

Nakon uspješnih projekata instalacija punjača za električna vozila u Porsche Sarajevo, Hotel Termag i posljednjim u saradnji sa kompanijom Nipex, Hager d.o.o. je dokazao  zašto je jedan od lidera kako na svjetskom tako i na domažem tržištu u sferi elektroinstalacione opreme.

Hager d.o.o. Sarajevo je pored na domaćem tržištu prisutan i na tržištima Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Kosova i Albanije sa ponudom velikog programa utičnica i prekidača, sistema parapetnih kanala, razvodnih ormara i modularne opreme, KNX pametnih kuća i punjača za električna vozila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti