ELEKTRIČNI PUNJAČI

Hager na sajmu Real-Expo predstavlja najnovija rješenja i proizvode

19.07.2023. 14:51 / Izvor: Akta.ba
punjači

Kompanija Hager d.o.o. izlaže svoje proizvode i rješenja na drugom Međunarodnom sajmu građevinarstva i ulaganja u nekretnine Real Expo 2023.

Kompanija Hager d.o.o. izlaže svoje proizvode i rješenja na drugom Međunarodnom sajmu građevinarstva i ulaganja u nekretnine Real Expo 2023, koji se održava u hotelu Hills Sarajevo.

Dejan Šćepanović, Customer Marketing Generalist za područje Bosne i Hercegovine kazao je za Akta.ba da se kompanija Hager ove godine odlučila podržati sajam kao partner i izlagač, na kojem predstavlja nove modele punjača za električna vozila.

hager

 

Radi se o novoj seriji punjača ​"witty", koja ima modele za sve potrebe – od kućne varijante, do punjača koji imaju solarne instalacije. ​Serija obuhvata tri modela: "witty start" namijenjen za rezidencije i domove, "witty solar" optimiziran za instalacije sa solarnim panelima, te "witty share" model prilagođen za komercijalnu upotrebu sa RFID autentifikacijom, LAN ili WiFI povezivošću te OCCP 1.6 protokolom. Svi novi modeli su opremljeni sa IP55 zaštitom i IK10 zaštitom od mehaničkih oštećenja, čime pružaju najviši standard sigurnosti i kvalitete.

"Dakle, čak i one instalacije koje su opremljene solarnim panelima, imaju poseban model punjača koji ne samo da će puniti vozila iz solarnih panela bez potrošnje energije, već imaju i energy manager u sebi gdje korisnik u svakom komentu ima pregled proizvodnju vlastite energije i koliko mu dolazi od elektroprivrede. Pored witty solar, tu su i witty share punjači za komercijalnu upotrebu koji imaju povezanost sa wirellesom i serverima", navodi Šćepanović.

Uz punjače za električna vozila, Hager d.o.o. također je predstavio i svoju novu seriju prekidača i utičnica pod nazivom "gallery". Ova serija, sa idealnim dimenzijama od 45 x 45 mm, savršeno je rješenje za projekte rezidencijalnih zgrada, sa klasičnim i modularnim izvedbama, te sa čak 28 različitih boja i materijala okvira. Tu se ističu patentne inovacije poput "sanvis" tehnologije koja kombinira taster i prekidač u jednom artiklu, te omogućuje lokaciju i indikacije u jednom artiklu, pružajući korisnicima iznimnu funkcionalnost i estetiku.

Osvrnuo se i na trenutni kapacitet električnih punionica u BiH gdje je kompanija Hager bila jedan od pionira. 

Podsjećanja radi, 2019. godine BiH nije imala niti jedan punjač. Četiri godine poslije, nakon uspostave Udruženja za elektromobilnost pri Privrednoj komori FBiH, naša zemlja broji preko 300 punjača od kojih je oko 60 Hagerovih.

Generalna impresija je da su zadovoljni sajmom, uspostavili su puno novih kontakata sa drugim izlagačima i dobili priliku da kroz mnogobrojne b2b razgovore pokrenu nove projekte.

Štand Hagera danas je posjetio i ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović, te se upoznao sa najnovijim izloženim rješenjima.

hager

 

Osim na štandu, kompanija će svoja rješenja predstaviti i na panel diskusiji na temu "Smart investments - needs and feasibility" koja se održava sutra.

Sajam Real Expo 2023, u organizaciji kompanije Rekaz je i ove godine okupio kompanije iz sfere investiranja i razvoja nekretnina iz cijelog regiona.

Sajam je namijenjen investitorima iz arapskih zemalja, a ulaz je besplatan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti