Sačuvajte datum

Međunarodni sajam nekretnina Real Expo Sarajevo 2023. od 18-20. jula

16.02.2023. 10:43 / Izvor: Akta.ba
Real Expo Sarajevo
OTVORI GALERIJU

Nakon velikog uspjeha u 2022., Real Expo Sarajevo i ove godine, okuplja sve aktere sektora građevinarstva i nekretnina.

Nakon velikog uspjeha u 2022., Real Expo Sarajevo i ove godine, okuplja sve aktere sektora građevinarstva i nekretnina.

Drugo izdanje Međunarodnog Sajma građevinarstva i ulaganja u nekretnine - Real Expo Sarajevo 2023. održat će se u periodu od 18-20. jula.

Sajam će na jednom mjestu okupiti najznačajnija imena iz oblasti nekretnina.

"Ovaj događaj ne bi trebali propustiti", ističe organizator Sajma kompanija Rekaz d.o.o..

Kako su naveli Sajam je jedina godišnja prilika za direktnu komunikaciju sa investitorima iz arapskih i muslimanskih zemalja koji su zainteresirani za ulaganje u izgradnju stambenih, poslovnih ili turističkih nekretnina.

Očekuje se da će se u narednim godinama povećati potražnja za kupovinom nekretnina i ulaganjem u BiH, nakon što je Bosna dobila "status kandidata za EU", što je veoma važan korak na putu ka pridruživanju Evropskoj uniji. 

Naša regija postaje sve važnija za investitore zbog ekonomskih uslova kroz koje prolaze mnoge zemlje Bliskog istoka, pa investitori iz tog razloga traže nove poslovne prilike na novim mjestima.

"Sajam je odlična prilika da svi oni koji žele izgraditi svoje poslovanje u ovom sektoru dopru do arapskih poslovnih zajednica u Bosni i Hercegovini. I ko ima ambiciju, može iskoristiti ovu priliku da dođe do glavnih arapskih tržišta. Obzirom da većina arapskih kompanija koje posluju u BiH imaju veći obim poslovanja u svojim matičnim zemljama, što bi moglo rezultirati velikim napretkom za vaš biznis i odvesti vas u svijet novih dostignuća”, kazali su Organizatori.

Ko može učestvovati na Sajmu Real Expo Sarajevo 2023

U prvom planu su kompanije za razvoj nekretnina koje traže ozbiljne kupce, kao i vlasnici izvodljivih projekata koji traže finansijski sposobne investitore.

Također, sajam je namijenjen kompanijama građevinskog materijala, bilo da se bave proizvodnjom ili prodajom, sajam pruža odličnu priliku da plasiraju svoje proizvode kompanijama za razvoj nekretnina.

Paralelno sa sajmom biće organizovane i dodatne aktivnosti za promociju investicija u tzv. "Tomorrow's buildings - Zgrade budućnosti“.

Na ovaj način kompanije koji se bave građevinskom tehnologijom koja uključuje tehnologiju pametne gradnje i tehnologiju zelene gradnje, također imaju izvrsnu priliku da iskoriste Sajam.

Bosna i Hercegovina preduzima prve korake u oblasti održive tehnologije i obnovljive energije. Evropska unija snažno podržava ovaj trend, a za to je izdvojen veliki budžet.

Real Expo predstavlja jedinstvenu priliku za sve kompanije i institucije iz regione koje žele da plasiraju svoje proizvode i usluge investitorima iz arapskih i muslimanskih zemalja, jer je to jedini sajam ove vrste koje se organizuje u regionu.

Važnost sajma prepoznala je i Vlada FBiH te je isti kod Vanjskotrgovinske komore BiH zvanično registrovan kao međunarodni sajam u državi Bosni i Hercegovini.

Kako je to bilo prošle godine pogledajte u galeriji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave