VELIKI BROJ IZLAGAČA

U Sarajevu otvoren 2. Međunarodni sajam nekretnina "Real Expo 2023."

18.07.2023. 11:33 / Izvor: Akta.ba
REAL EXPO
OTVORI GALERIJU

U Sarajevu je jutros svečano otvoren 2. Međunarodni sajam građevinarstva i ulaganja u nekretnine "Real Expo 2023". u organizaciji firme Rekaz d.o.o.

Drugi Međunarodni sajam građevinarstva i ulaganja u nekretnine "Real Expo 2023" svečano je otvoren jutros u hotelu Hills Sarajevo, u organizaciji firme Rekaz d.o.o.

Veliki broj izlagača, posjetilaca, potencijalnih investitora, ekskluzivne promocije noviteta vodećih domaćih i svjetskih kompanija, istaknuti govornici, intrigantne teme panela, kao i još mnogo dodatnih aktivnosti i iznenađenja obilježit će ovogodišnji sajam građevinarstva i ulaganja u nekretnine.

Na jednom mjestu će se okupiti najznačajnija imena iz oblasti nekretnina, a kako navode iz organizatori, ovaj događaj je jedinstvena prilika za direktnu komunikaciju s investitorima Bliskog Istoka, koji su zainteresirani za ulaganje u izgradnju stambenih, poslovnih ili turističkih nekretnina.

Organizatori naročito stavljaju fokus na važnost ovog događaja jer je sajam odlična prilika da svi oni koji žele izgraditi svoje poslovanje u ovom sektoru dopru do arapskih poslovnih zajednica u Bosni i Hercegovini.

"I ko ima ambiciju, može iskoristiti ovu priliku da dođe do glavnih arapskih tržišta. Treba naglasiti i da većina arapskih kompanija koje posluju u BiH imaju veći obim poslovanja u svojim matičnim zemljama, što može rezultirati velikim napretkom za vaš biznis i odvesti vas u svijet novih dostignuća. Važno je napomenuti da su ovim projektom obuhvaćeni svi faktori sektora nekretnina te da će se pod jednim krovom okupiti prodavači, kupci, investitori, izvođači, tehnološke kompanije, dobavljači građevinskog materijala kao i drugi stručnjaci u ovoj oblasti", kazali su organizatori.

sajam

Podsjetimo, Real Expo Sarajevo 2022. je od 8. do 11. augusta, na izložbenom prostoru od tada 2.000 kvadratnih metara u hotelu Hillsu, okupio 30 bh. izlagača, nekih 650 posjetitelja, a od čega više od 50 posto iz arapskih zemalja, te oko 150 potencijalnih investitora. Potencijalni investitori bili su iz Kuvajta, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Jemena i Egipta.

Učešće i na ovogodišnjem sajmu će uzeti izlagači stručnjaci iz čak 12 zemalja, što je odličan pokazatelj da postoji velika potreba i opći međunarodni interes za ovakvim projektom, te je od interesa svima koji su istim obuhvaćeni.

Paralelno sa sajamskim aktivnostima planirane su i neke od dodatnih aktivnosti: Organizirat će se tri panel diskusije pod sloganom "Investirati u održivost = investirati u budućnost", te aktivnosti promocije investicija za tzv. "Zgrade sutrašnjice – Zgrade budućnosti" što pruža izvrsnu priliku kompanijama koje se bave građevinskom tehnologijom, koja uključuje tehnologiju pametne gradnje i zelene gradnje.

sajam

Više informacija o sajmu, koji se održava 18. 19. i 20. jula saznajte putem stranice realexposarajevo.com.

E.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti